Lyse og Altibox var for første gang i 2022 samarbeidspartner med Utopia, og i år bidrar Lyse til at det blir en utvidet festival med en ekstra scene. Fra tidligere har Altibox hatt rettighetene til Altibox-scenen, som er kjent som scene 2 på festivalområdet. Navnet beholdes da Altibox skriver ny avtale med Utopia. I tillegg har det vært et ønske fra Utopia om å utvide med enda en scene for å gjøre festivalen enda mer innholdsrik og gi festivalen enda større sjangerbredde. Det gjøres nå med Lyse-scenen i tillegg. 

«Vi så i fjor at Bjergstedparken har mange muligheter, og dette ønsker vi å utforske. Derfor har vi bestemt oss for å bygge en tredje scene som skal være en mer akustisk scene for de som ønsker å trekke seg litt bort fra gryta. Dette blir en scene hvor innholdet presenteres i samarbeid med det lokale musikk-selskapet Capella», forteller festivalsjef Espen Knoph.

Det er planlagt et grøntområde som vil få navnet Lyse-skogen. Her vil partene skape et område fylt med ulike festivaltilbud og opplevelser. I tillegg vil Lyse-skogen være et generelt sett grønnere alternativ når det kommer til både mattilbud, budskap og opplevelser.

«Vi gleder oss over å kunne bidra til at Utopia kan tilby enda en scene. At dette blir en scene med et ungt uttrykk, hvor blant annet flere lokale navn kan oppleves, er helt i tråd med hva Lyse som lagspiller står for. Dette, i kombinasjon med at Utopia har lyttet når vi har utfordret dem på hvordan festivalen kan bli enda grønnere, gjør samarbeidet meningsfullt», sier sponsoransvarlig i Lysekonsernet, Cathrine Suttie.

Noen av årets nye tiltak er egen holdningskampanje samt et dedikert miljøteam som vil sikre økt kildesortering i tillegg til bedre panteordning. Et forsterket miljøteam vil blant annet være til stede under hele festivalen og hjelpe til med rydding og innsamling av pant.

«Vi har tatt mange grep for å bli en enda grønnere festival. Deriblant stiller vi krav til alle leverandører, artister og samarbeidspartnere om å tenke grønne alternativ. Vi har også utfordret Stavanger Kommune til å utbygge trafostasjon i Bjergstedparken slik at man unngår aggregat. Og ikke minst prøver vi så langt det går an å ha lokale og regionale leverandører. Men vi kan aldri stoppe og snakke om miljøet og fokuset vi skal ha. Derfor er det veldig fint at vi har samarbeidspartnere som Lyse og Altibox som setter krav til oss og vil gjøre noe sammen», fortsetter Knoph. 

I tillegg til et felles mål om en grønnere festival, skal Altibox også bidra til ekstra god underholdning på Altibox-scenen.

«Altibox og Utopia er begge leverandører av fantastisk underholdning- enten det skjer via skjermen eller på scenen - så dette er en god match! Altibox tilbyr som kjent et bredt strømme- og underholdningstilbud – og Utopia er en fantastisk arena for å formidle nettopp dette til festivaldeltakerne, forteller merkevareansvarlig i Altibox, Helene Tendenes Matre. 

Utopia vil foregå i Bjergstedparken 25.-26. august, og har i år 5-årsjubileum. Det skal toppes med artister som Karpe, Morten Abel med Stavanger Symfoniorkester, Anne-Marie, Ballinciaga, Emma Steinbakken, Chris Holsten og rundt 20 artister til!