Fiberkabelen går fra Green Mountain på Rennesøy og er en viktig del av den nye fibermotorveien som bygges raskeste veien over fjellet fra Stavanger til Oslo.

Det tok to uker å få på plass den nye sjøfiberkabelen som ble lagt ved hjelp av vann som spyles ned i havbunnen med høyt trykk. Fiberkabelen legges samtidig, noe som gir bedre kontroll på operasjonen.

For å sikre god kommunikasjon med yrkesfiskere som bruker området, var Fiskerlaget med på båten under leggingen. Til tross for en del vind og en hel haug med spøkelsesteiner, ble arbeidet gjennomført innen rimelig tid. Nå gjenstår kun noen mindre strekk og en del nodehytter før den nye fibermotorveien står ferdig.

Den nye forbindelsen mellom Oslo og Stavanger er en forsterking av Altibox' nasjonale fiberinfrastruktur som gir høyere driftssikkerhet for kundene. En ny føringsvei for store mengder datatrafikk sikrer både en mindre fragmentert og sårbar hovedfartsåre, samtidig som man tilbyr kapasitet til datasenteraktører som er avhengige av å flytte store mengder data både internasjonalt og internt i Norge.

Fra sjøfiberkabellegging i Dirdal