Cecon vil benytte skipet Normand Cutter som hovedfartøy under installasjonen av fiberkabelen.

- Vi har nylig fullført havbunnsundersøkelsene og alt er klart for å installere fiberkabelen denne sommeren. Vi forventer å levere til de første kundene innen utgangen av året, sier teknologidirektør Atle Soma i Altibox Carrier.

Altibox Carrier er et nytt forretningsområde i Lyse-konsernet som omhandler drift og salg av fiberoptisk kapasitet via konsernet internasjonale fibernett.

Skagenfiber West er en 170 kilometer lang fiberkabel mellom Larvik i Norge og Hirtshals i Danmark. Kabelen har 48 passive fiberpar med en overføringshastighet på over 40 Tbit/s. Total fiberkapasitet er på 1920 Tbit/s.

På norsk side vil fiberkabelen være en forlengelse av Altibox’ nasjonale kjernenett som sørger for lav forsinkelse til store datasenterlokasjoner som Stavanger, Rjukan og Oslo. Sammen med den planlagte fiberkabelen over Nordsjøen mellom Stavanger og Newcastle, vil Skagenfiber West utgjøre en vesentlig del av en europeisk fiberring som sikrer utmerkede forbindelser til sentrale europeiske datatrafikknytepunkt som Esbjerg, Hamburg og Amsterdam.

- Vi opplever allerede høy interesse for prosjektet og dersom vi selger ut all kapasiteten kan det bli aktuelt å starte arbeidet med Skagenfiber East tidligere enn planlagt, sier salgsdirektør Svein Arild Ims i Altibox Carrier.

Skagenfiber East er et fremtidig prosjekt som innebærer installasjon av en fiberkabel mellom Rygge og Skagen.

Kabelskip