Lyse er eier i Nordic Edge, og har også vært med på å starte opp aktivitetene i klyngen, Innoasis (innovasjonslaben) og Expo (konferansen). Nordic Edge arbeider for bærekraftige, smarte løsninger og smart energibruk, og skal være en katalysator for nye arbeidsplasser gjennom å bidra til etablering av nye bedrifter.

Nordic Edge har ulike aktiviteter gjennom året, deriblant den årlige konferansen Nordic Edge Expo. Nytt av året er at konferansen er flyttet til sentrum i Stavanger. Om Lyses deltakelse sier Esben Tonning Otterlei:

- Lyse har bidratt til utforming av programmet, og vi deltar med innlegg og i panel under konferansen, forteller Otterlei, som er leder for klima i Lyse.

- Fordel med samarbeid på tvers

Selv skal han holde et innlegg om spillvarme og hvordan vi kan bruke denne til å øke matproduksjonen på Jæren.

- Vi deltar i Nordic Edge Expo fordi vi ser fordelen i å samarbeide på tvers av bransjer og interesser, og mellom offentlig og privat sektor for å komme fram til gode løsninger, sier Otterlei.  

Hele programmet finner du på Nordic Edge sine sider.

- Det som er spesielt positivt med Expo er at vi kan tenke globalt og handle lokalt ved å hente erfaringer fra andre land, og samtidig se på hva som er aktuelt for vår region. Det er spennende at vi kan ha en slik type konferanse her i Stavanger, med deltakere fra hele Europa, og der målet er å få til en mer klimavennlig by, fortsetter han.

Besøk oss på stand

Også i år har Lyse en egen stand på konferansen for å synliggjøre vårt partnerskap og ikke minst vår regionale rolle i målet om å skape smarte, bærekraftige samfunn. Det er salgsdirektør Stig Rune Paulsen som er ansvarlig for Lyse sin stand, og han håper folk vil komme bort for å hilse på.

- For oss er det viktig med synlighet og tilstedeværelse på Nordic Edge. Nå som Lysefamilien stadig vokser er det fantastisk å kunne delta her sammen med så mange spennende selskaper som vi har eierskap i, sier Paulsen.

Lyse-eide ICE og Altibox leverer kommunikasjon til ulike smarte tjenester. Badetassen.no, Tectal, Infotiles, Smartly, Datek og Amina er selskaper som leverer tjenester med behov for kommunikasjon. Disse selskapene blir også med Lyse på standen.