Den siste tiden har planleggingen pågått for fullt i Lyse for å lage et opplegg som kan glede små og store i regionen før jul. Og en av tingene som har vist seg å glede, er julelysene på Ullandhaugtårnet.  

Marianne Langeland, portrettbilde-Dette har blitt en viktig tradisjon for innbyggerne, noe vi så helt tydelig da det for noen år siden var usikkert om det ville bli julelys. Det endte med stort folkelig engasjement og kronerulling. Nå har Lyse overtatt eierskapet av tårnet og i år tennes lysene for 19. gang. Denne gang med noe litt ekstra, røper Marianne Langeland som er samfunns- og eventansvarlig i Lyse.  

- Vi har fått på plass nye lyspærer og lyskastere som gjør at vi kan fargelegge hele Ullandhaugtårnet. I tillegg blir det i desember et lite lysspill hver morgen og kveld til glede for alle som er på vei til jobb eller skole, forteller hun. 

Lysdesignet og riggen er levert av Lyse Lux i samarbeid med flinke lokale partnere. 

 

Direktesendt og nasjonal julelystenning 
Mellom 17:30 og 19:00 søndag førstkommende, inviterer NRK til en nasjonal adventssending med innslag fra hele landet. I beste sendetid blir det julelys-tenning fra Ullandhaugtårnet av en helt spesiell gjest.  

-Tradisjonen tro er det barn ved barneavdelingen på SUS som tenner lysene på tårnet, og i år blir det syv år gamle Lykke Skjørestad Vervik. Hun skal følges av et TV-team fra NRK og får æren av å trykke på knappen, smiler Langeland.  

Men det stopper ikke der.  

- Ettersom situasjonen i år er som den er, ville vi i Lyse bidra til å skape fellesskap. Da oppstod tanken om en musikkvideo sammen med lokale artister. Det vakre sangen “Tenn lys” av Eivind Skeie og Sigvald Tveit ble et opplagt valg, for det er dette det handler om, å tenne lys og tenne håp, sier Langeland, som gleder seg til å vise fram resultatet.   

Flere lokale aktører har vært engasjert i å lage musikkvideoen med artist Hilde Selvikvåg i spissen. Videoen  er en gave til innbyggerne i alle Lyse sine 14 eierkommuner. (se videoen nederst i saken) 

 
Popup-konserter  
De siste ukene har engasjementet blant Lyses kunder og venner på Facebook også nådd nye høyder etter at konseptet “Julegleder” fikk fart på seg. Nær 450 personer søkte på å få en av de fem artistene Lyse og Mablis byr på denne desember-måneden.  

- Vi trenger musikk og kultur, ikke minst nå som det går mot jul og hva var vel da bedre enn å invitere musikkfestivalen Mablis, med alle sine flotte artister til et felles juleprosjekt, forteller sponsor- og merkevareansvarlig i Lyse, Cathrine Suttie. Gjennom samarbeidet får Lyse både støttet opp om Mablis samtidig som det blir gitt arbeid til lokale artister i en tid hvor mye har blitt avlyst. Et litt annerledes og verdifullt sponsorarbeid på flere måter altså.  

De neste ukene vil fem utvalgte personer få en hyggelig musikalsk overraskelse fra en som mener de fortjener det.  De fem lokale artistene som hver for seg skal holde en 20 minutters koronavennlig minikonsert i desember er Gro & Johan, Kriminell Kunst, Skambankt, Izabell og Days Of August.