– Vi har hatt en betydelig interesse for fastpristilbudet vårt. Vi har signert både små og store kunder, på både 3, 5 og 7 års kontrakter og både flat profil og sesongprofil, sier administrerende direktør i Lyse Energi, Ane Marte Hausken. 

Lyse har hatt lavest pris av strømselskapene som har lansert fastpristilbud i prisområde NO2, og nå senker vi prisene ytterligere. Dette er et helt nytt marked, og de første kundene skal være trygge på at de får de beste og mest oppdaterte prisene. Alle kunder som går over på fastpris fra 1. januar får de nye prisene, også de som allerede har signert.

– Det har skjedd en utvikling i de langsiktige prognosene for strømprisene fra vi lanserte tilbudet forrige uke, til signeringsfristen vår som er 20. desember. Det synes vi skal komme kundene til gode. I tillegg ønsker vi selvsagt å få nye kunder til Lyse, og håper dette kan bidra til det.

Enkelte bedrifter har vært kritiske til at fastprisavtalene ikke tar høyde for ulikt forbruk gjennom døgnet. Lyse mener at de færreste trenger å bekymre seg for dette.

– Vi er helt tydelige på at fastpris ikke passer for alle typer kunder. Men vi ønsker å gi kundene valgfrihet, og vil tilby dette til de som ønsker forutsigbarhet. Strømprisene svinger voldsomt. Fastpris er en forsikring mot dette, og bidrar til at kundene vet hva de har å forholde seg til, sier Hausken.

Foruten kunder som har et helt spesielt forbruk, for eksempel et skianlegg som kun har åpent vinterstid, så vil ordningen fungere slik at så lenge spotprisen i løpet av kontraktstiden er høyere enn fastprisen så vi bedrifter spare penger på ordningen. Men det viktigste med fastpris er at du vet hva prisen blir.

LYSE FASTPRIS BEDRIFT 01.01.23 (oppdatert)

 

Fastpris oppstart 01.01.23

Varighet 3 år

Varighet 5 år

Varighet 7 år

 NO2 – flat profil

111,9

92,6

81,1

 NO2 – sesongprofil

122,2

101,1

88,6

 

LYSE FASTPRIS BEDRIFT 01.01.23 (gamle priser)

 

Fastpris oppstart 01.01.23

Varighet 3 år

Varighet 5 år

Varighet 7 år

 NO2 – flat profil

118,2

96,3

83,7

 NO2 – sesongprofil

129,1

105,1

91,3