9.-11. august 2019 arrangeres EM for landslag 1. divisjon, en landskamp over tre dager hvor 12 nasjoner kjemper om edelt metall I 18 øvelser. Sandnes er valgt som arrangør, og med 750 deltakere, trenere og ledere, blir det tidenes største internasjonale idrettsarrangement i regionen. 

Lyse er hovedsamarbeidspartner for mesterskapet, og Lyse-logoen blir å se blant annet på startnummeret til alle deltagerne. 

– Lyse er en samfunnsbygger. Vi ønsker å være en lagspiller i stort og smått som engasjerer innbyggerne i Sør-Rogaland, så da Sandnes Idrettslag ble tildelt EM for lag, vurderte vi dette straks som interessant, forteller Cathrine Suttie, sponsoransvarlig i Lyse. 

For Sandnes Idrettslag var det svært viktig å få på plass hovedsamarbeidspartneren så tidlig som mulig i planleggingen frem mot mesterskapet. Dette vil skape en god økonomisk trygghet rundt hele mesterskapet.  

– Vi er glade for å ha fått med oss en solid og regional samarbeidspartner som er opptatt av både samfunnsbygging og samspill. Vi er trygge på at det er en partner som passer godt inn i det Sandnes Idrettslag ønsker å stå for og ser virkelig frem til samarbeidet, sier styreleder i Sandnes ILs Friidrettsgruppe, Arild Netland. 

Leverer til arrangementet 

I tillegg til sponsorsamarbeid, skal Lysekonsernet også levere produkter og tjenester som sikrer god avvikling av mesterskapet. Utover energi, skal Lyse og Altibox levere fiber til arrangementet som sikrer at NRK-sendingene kan overføres fra idrettsarenaen. 

Lyse blir også sponsor av friidretten i Sandnes 

Sandnes IL er det største idrettslaget i Sandnes med over 1400 medlemmer. Idrettslaget har vokst både i bredde og på toppnivå de siste årene. I 2018 har Sandnes IL hatt en medlemsøkning på hele 25 prosent i friidrettsgruppa, noe som også innebærer større kostnader for klubben.  

– Sandnes har tatt en posisjon når det gjelder friidrett – dette er de flinke på. Da et samarbeid i forbindelse med EM for lag ble aktuelt, var det viktig for oss å se arbeidet idrettslaget gjør i en litt større sammenheng. Det ble naturlig å tenke et mer langvarig engasjement i bunn for arrangementet, avslutter Cathrine Suttie. 

Sandnes Idrettslag og Lyse ser frem til et bredt og spennende samarbeid de neste to årene.