Det er anslått at rundt halvparten av Ukrainas strømnett og energiforsyning er ødelagt. Samtidig har vinteren kommet med kulde og minusgrader. Norske kraft- og nettselskaper koordinerer sin innsamling av materiell gjennom bransjeorganisasjonen REN. 

- Strømnettet er kritisk infrastruktur. Vi ønsker å stille opp for kollegaer i Ukraina som er i en fortvilet situasjon der de ikke har materiell for å kunne gjenopprette strømforsyningen. REN har lister over type materiell det er behov for i Ukraina, og vi går nå gjennom disse for å se om vi har mulighet for å sende ytterligere utstyr nedover, sier Håvard Tamburstuen, administrerende direktør i Lnett. 

Bilde av seks av aggregatene til LnettAggregatene har en størrelse som gjør at de største kan erstatte strømleveransen tilsvarende en nettstasjon og har en totalverdi på over en million kroner. Det største er på 1100 kW. 

I Lysekonsernet er det flere selskaper som har levert eller nå leverer ulikt utstyr som kan brukes i Ukraina eller av den ukrainske ambassaden som koordinerer arbeid med donasjoner og mottak av ukrainske flyktninger. 
Lyse Fiber har to aggregat som de nå leverer til Næringsforeningen sin innsamling fra bedrifter. 

Butikksjef i Gulskogen, Michaela Westin Benamira og assisterende butikksjef, Malene Hattrem. med kasse som Ice benyttet da de samlet inn mobiltelefoner til Ukraina Mobilselskapet Ice har tidligere samlet inn mobiltelefoner og wifi-routere og levert dette til den ukrainske ambassaden. Innsamlingen er gjort i butikkene til Ice der kunder kunne levere mobiltelefoner. I tillegg har Ice levert blant annet en mengde PCer, tastatur, skjermer, printer og internett til ambassaden. Ansatte i Ice sørget for at alt ble satt opp riktig slik at frivillige har det de trenger for å kunne jobbe med innsamlinger og mottak av ukrainere som kommer til Norge. 

I tillegg har Ice gjort telefonsamtaler, mobildata og SMS til og fra Ukraina kostnadsfrie. Dette er gjort for at alle skal ha mulighet til å holde seg oppdatert og i kontakt med venner og familie i Ukraina.