Ane Christophersen kommer fra såkornfondet ProVenture der hun har vært investment manager siden 2014. Hun starter i sin nye stilling i Lyse Vekst AS 1. januar.

- Jeg ble trigget av muligheten til å jobbe for et selskap som er en så viktig og offensiv aktør i det grønne skiftet, sier Ane Christophersen.

Hun ser frem til å jobbe sammen med de tekniske miljøene i Lyse og finne gode investeringsobjekter som kan bidra til å akselerere Lyse sine tjenester.

- Skiftet vi er inne i gir et enormt mulighetsrom for en aktør som Lyse, og jeg føler meg privilegert som skal få sitte midt i smørøyet, sier Christophersen.

Den nye investeringsdirektøren har blant annet erfaring med arbeid for Ocean Installer. Hun har også førstehåndserfaring med gründer- og entreprenørskap gjennom hennes arbeid med å starte selskapet WindFlip i perioden 2009-2012. Christophersen har ellers en master of science fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim.

- Vi er veldig fornøyde med å få Ane om bord som investeringsdirektør i Lyse Vekst. Hun har bred erfaring og et godt nettverk innen tidligfaseinvesteringer. Vi vil med Ane og resten av teamet være godt posisjonert for å fortsette utviklingen av Lyse Vekst, sier konserndirektør økonomi og finans i Lyse, Eirik Børve Monsen.  

Om Lyse Vekst AS
Lyse Vekst AS er Lyse-konsernets selskap for tidligfaseinvesteringer. Vi investerer i ambisiøse og bærekraftige tidligfaseselskaper innenfor teknologi og fornybar energi. Vi ser etter selskaper med betydelig vekstpotensial, en attraktiv og skalerbar forretningsmodell og et engasjert, kompetent og proaktivt team. Vi kan tilby en attraktiv samarbeidspartner innenfor teknologi og bærekraft, med sterke merkevarer og stor innovasjonskraft. Vi bidrar med verdifull kompetanse og erfaring og ønsker å være med å videreutvikle selskap og gode ideer. Vi er systematiske, hurtige og transparente – og du kan være trygg på at du vet hvor du har oss.