Som en vanlig kollega
- Da jeg sa at jeg hadde vært på arbeidstrening og at jeg nå hadde fått meg ny jobb, sa folk «hæ? har du vært på arbeidstrening?». Jeg har hele tiden følt meg som en vanlig kollega i Lyse og alle har hjulpet til slik at vi skal finne oss til rette, forteller Sercan Kavas. For tre år siden kom han som politisk asylsøker fra hjemlandet Tyrkia. I Norge fikk han både norskkurs og IT-utdannelse gjennom Nav, men det var vanskelig å skaffe seg en fot innenfor hos bedriftene uten konkret arbeidserfaring.

Klepp flyktningetjeneste tok derfor direkte kontakt med teknisk direktør Geir Helge Schmidt i Lyse Energi etter at Sercan hadde sett en av Lyses stillingsannonser på Finn. Sercan kjente seg igjen i innholdet i stillingen og ønsket gjerne å få gjennomføre arbeidstrening hos Lyse, da han så at vi jobbet med akkurat det han forsøkte å utdanne seg til.

Fikk jobbtilbud
- Dette var en kjempemulighet til å bidra til relevant arbeidstrening, og etter en kort prat med Sercan så jeg at dette var en svært motivert person som ivret etter å få muligheten. Sercan ble fort en del av avdelingen, både sosialt og faglig, og gjorde en utmerket jobb. Før han var ferdig med arbeidstreningen hadde Capgemini fanget interessen for ham og tilbudt ham en jobb som testkonsulent, forteller Geir Helge Schmidt.

Nå har Sercan byttet etasje og jobber som innleid testkonsulent for Altibox, men han er ikke den eneste konsernet har hatt gleden av å få inn i arbeidslivet. Murat Furuncu kommer også fra Tyrkia og deltok på den samme IT-utdannelsen gjennom Nav som Sercan. Etter de gode erfaringene med Sercan var veien kort til å få inn en ny kar på arbeidstrening.

- Murat har fått utvikle seg til å bli like involvert faglig og sosialt med de andre i avdelingen. Også for Murat har vi en gledelig historie hvor han har fått seg arbeidserfaring, bidratt til verdiøkning i selskapet og har signert en arbeidsavtale med Bouvet som testkonsulent med oppstart nå i februar, forteller Geir Helge Schmidt.

Verdifull erfaring
Både Murat og Sercan er svært glade for at de fikk sjansen til å vise hva de er gode for og at de har fått seg verdifull erfaring som har bidratt til en enklere vei inn i det norske arbeidsmarkedet.

- Vi lærte masse på kurs, men det er ikke det samme som å lære det i praksis. Vi trengte en virkelig god arbeidstrening, og det fikk vi i Lyse, sier Murat Furuncu.

Geir Helge Schmidt er veldig fornøyd med erfaringene.

- Begge gangene har vi klart å inkludere dem som en del av den tilgjengelige kapasiteten og utnyttet den kompetansen de har kommet med. De har vært med på å bygge og ta eierskap til tjenestene som selskapet leverer. Ekstra hyggelig er det at vi har klart å gjøre dette i en periode med nedstengning og hjemmekontor, sier Geir Helge Schmidt.