I går fikk endelig Store Stokkavannet en egen badetass, en sensor for automatisk måling av badetemperaturer. 

- Etter mange forespørsler fra badeglade innbyggere. Stavanger kommune gikk dermed med på en avtale om den syvende badetassen i kommunen. Siden i fjor har over 100 badesensorer blitt plassert ut på populære badeplasser i hele landet. Tjenesten er basert på abonnement og er noe den enkelte kommune og dens lokale Altibox-partner går sammen om å få til. Badetass-temperaturen hentes også til Yr.no sine nettsider.

- Denne måten å innføre sensortjenester i kommunene har vist seg å være en kjekk, nyttig og praktisk måte å teste sensortjenester. Nå når så mange har tatt sensoren i bruk er det vår viktige oppgave å sørge for å utvikle tjenesten videre, noe vi er i full gang med, sier Torbjørn Nilsen, prosjektlederen for sensortjenester i Altibox. 

Populære badeplasser viktig å prioritere
På nettsiden og i appen badetassen.no er det oversiktlig å finne ut hvor badetemperaturen måles. https://badetassen.no/

– Badetassen har vist at det er stor interesse fra innbyggere og ikke minst i sommer når mange har feriert i Norge, har vi sett en betydelig økning i antall klikk, sier Nilsen. 

De tre guttene Gard Gundersen, Mats Gloppen og Daniel Kelland, alle fra Røyneberg, syntes det var herlig å bade i ferskvannet, men var ikke helt sikre på badetemperaturen. Det kan de være nå fremover.