I oktober delte Lyse nyheten om at selskapet ønsker å tilby kundene varmepumpe på rentefri nedbetaling over strømregningen. Dette vet vi at mange kunder har ønsket seg. På rekordtid har vi fått tilbudet på beina, og er nå klare for bestillinger fra både nye og gamle strømkunder. 

- Varmepumpe er blant de enkleste og mest effektive tiltakene du som enkeltperson kan gjøre for å spare strøm. Men i krevende tider har ikke alle mulighet for å betale det en varmepumpe koster i en engangssum. Nå løser Lyse dette problemet, sier kommunikasjonssjef energi Atle Simonsen.

Siden Lyse lanserte nyheten har allerede 650 meldt sin interesse via vårt interesseskjema på lyse.no.

Hjelpe kundene med å spare strøm

Vanligvis tar det flere år før en varmepumpe blir lønnsom, men nå vil den være lønnsom allerede første dag.

- Dette er ikke noe vi gjør for å tjene mer penger, for vi forventer ikke noe overskudd. Men vi ønsker å ta samfunnsansvar og vise at Lyse er mer enn et selskap. Våre kunder har behov for å spare strøm, og det vil vi hjelpe dem med, sier Ane Marte Hausken, administrerende direktør i Lyse Energi.

Hausken forventer at interessen vil øke nå som ordningen er formelt lansert.

- Estimert forventningstid er mellom tre og seks uker. Det kan ta noe lenger tid, avhengig av antall bestillinger. Men varmepumper har vi nok av, sier Hausken.

Tre modeller

Lyse vil tilby tre ulike varmepumper fra Fujitsu, hvorav en gulvmodell og to vegghengte. Den lokale aktøren FJ Klima leverer og monterer varmepumpen.

Stavanger kommune har en egen støtteordning for varmepumper til sine innbyggere. De som har søkt og fått tilskudd på denne ordningen, kan få inntil 6000 kroner i støtte. Ordningen er mulig å kombinere med tilbudet fra Lyse.

- Men dersom du har søkt om støtte fra kommunen, anbefaler vi å vente med å bestille varmepumpe fra Lyse til du har fått svar fra kommunen, sier Simonsen.

 

Fakta:

- Pris per måned vil variere fra 399 til 499 kroner, avhengig av modell.

- Tilbudet gjelder for boliger og hytter i Sør-Rogaland.

- For å motta tilbudet må du være strømkunde hos Lyse.

- Les mer på https://www.lyse.no/varmepumpe