I mobilnettet har det vært utfall av basestasjoner i enkelte hardt rammede områder, spesielt i Hemsedal, deler av Hallingdal og i Gausdal.

- Vi jobber intensivt for å redusere konsekvensene for Ice sine mobilkunder gjennom å minimere tiden de er uten dekning. Det er imidlertid en ekstraordinær situasjon hvor det kan være forbundet med fare å bevege seg i terrenget så vi må akseptere at leverandørene hensyntar forhold som omhandler liv og helse for de heltene som reiser ut og retter feil. Status fredag morgen er at det kun er to basestasjoner som ikke er operative. Disse er lokaliserte i kommunene Hol og Sør-Aurdal, sier driftsdirektør Tore Malmo i Ice.

For bredbåndsleveransene, har omfattende strømbrudd i området til vår partner Bruse i Hallingdal medført utfall av tjenester for flere kunder.

- Det har vært mange strømbrudd og utkjøring av aggregater for å sikre at kritisk nettverksutstyr holdes i gang. På Nesbyen har 1000 kunder nå fått igjen fiberbredbåndet sitt ved en improvisert løsning der Bruses montører har benyttet båt og aggregat for å få i gang nettet igjen, sier gruppeleder Svein Even Karlsen på Altibox’ operasjonssenter.

Bruse har også et sambandsbrudd på grunn av fiberbrudd i en elv, hvor en sliter med tilgang på grunn av høy vannstand. I påvente av geologer som kan bekrefte at området er trygt, jobbes det med å få på plass en provisorisk løsning. Fiberbruddet har ikke berørt noen bredbåndskunder ettersom datatrafikken har blitt ledet via en alternativ rute.

Ekstremværet har medført en økningen av beredskapsnivået i Lyses operasjonssentraler. Dette innebærer at ekstra ressurser er lett tilgjengelig dersom det skulle oppstå flere situasjoner der vår infrastruktur blir berørt.