Lyse har deltatt på ONS i flere år mens det var en oljemesse. Det å vise at regionen tilbyr mer enn olje, og at utviklingen går i fornybar retning, heier konsernsjef Eimund Nygaard på:

- Jeg mener at vi i Lyse har vært med på å bidra til at ONS nå er en energimesse. Fornybar energi som for eksempel havvind opptar en mye større plass på messeområdet, sier konsernsjef Eimund Nygaard.

En viktig møteplass

ONS er kanskje Nord-Europas viktigste møteplass for energibransjen. Etter fire år er bransjen endelig samlet igjen på Tjensvoll i Stavanger for nettverking, dialog og debatt. Men å sette energi på den offentlige agendaen var ikke vanskelig i år:

- Mange besøker standen vår og vil snakke om strømprodukter, strømpris og fornybar energi. Vi i Lyse ønsker ikke de høye strømprisene som er nå. Det går ut over kundene, både privatkunder, men ikke minst næringsliv. Det bekymrer oss, sier Nygaard.  

Men det er også stor interesse for fiberproduktene våre.

- Fiber og televirksomheten vår muliggjør den digitale infrastrukturen som er avgjørende for at vi skal nå klimamålene, sier Nygaard.

Inviterte til frokostmøte om havvind

Målet med tilstedeværelsen på ONS er å synliggjøre virksomheten vår for eiere, kunder og partnere samt mulige samarbeidspartnere. I tillegg er Lyse alltid på jakt etter nye medarbeidere.

Vi skal også med standen vår vise mulighetene som ligger i våre forretningsområder, og hvordan disse kan bidra til det grønne skiftet.

Som eksempel på det inviterte Lyse og DNB til frokostmøte om havvind tirsdag morgen. Norge har ambisjoner å bli verdensledende innen havvind, og innen 2030 håper Lyse, Eviny og Shell på at den første havvind-transformatoren står på plass i Nordsjøen.

Det var i 2021 at de tre energigigantene gikk sammen i et konsortium om utbygging av havvind. Hvorfor Lyse, Eviny og Shell er med i konkurransen kan du se i opptaket fra frokostmøtet her.

Havvind