Bilde av styreleder Toril Nag og leder av Underholdning i Altibox, Svein Aronsen.Våren 2019 får Altibox såkalt dyplenking til NRKTV, og Altibox-kundene må ikke lenger ut av Altibox-universet for å finne siste episode av Mesternes Mester eller en annen av sine favorittserier på NRK. 

- Det handler om hvor kundene er og deres modus: Du slår på tv, og dekoderen står gjerne på fra før. Da er du inne i vår tv-løsning og kan finne og se innholdet umiddelbart fordi NRKs innhold er sømløst integrert, sier styreleder Toril Nag i Altibox.

NRK fornøyd med tilbudet til tv-kundene
NRK er også svært godt fornøyde med resultatet og tilbudet tv-kundene nå får.  

- Vi har et nært og godt samarbeid med Altibox om presentasjon av NRKs innhold på deres plattform. Måten vi nå har integrert søkbar programinformasjon og dyplenking på hos Altibox ivaretar vår rolle som publisist, men gir også Altibox kundene lett tilgang på alt vårt innhold. Vi ser frem til at norske tv-kunder skal få et enda bedre tilbud av norsk innhold på en kundevennlig måte, sier Bjarne Andre Myklebust, distribusjonssjef i NRK.

Altibox har kapasiteten som trengs 
Samarbeidet er kommet på plass fordi Altibox har en plattform som er i stand til å tåle den enorme kompleksiteten NRKs rikholdige arkiv byr på. Det er også funnet en løsning hvor NRK ivaretar kontrollen på sitt eget univers ved at Altibox dyplenker inn i NRKs egen applikasjon. Stikkordene er søkefunksjonalitet og presentasjon, slik at innholdet fanges opp av universelt søk.

- Dette er i tråd med vår ambisjon om å tilby godt norsk innhold til våre kunder. Samarbeid er den nye konkurransen. Istedenfor å tenke at dette er vår plattform og her skal vi ha eksklusivitet, så åpner Altibox opp for omfattende distribusjon av innhold. Dette er bra for kunden, for NRK og for Altibox, sier Thomas Skjelbred, administrerende direktør i Altibox. 

På små og store skjermer
Integrasjonen er også laget for brukerne av mobil og nettbrett. Det første som lanseres er syvdagers programarkiv for programmer som NRK publiserer i sin app før de skal sendes på lineærkanalene. Dette betyr at du kan se programmer «frem i sendetid» dersom NRK har gjort dem tilgjengelig. I løpet av de neste månedene vil resten av NRK sitt rikholdige arkiv på 120 000 programmer bli tilgjengelig som del av universelt søk i Altibox TV.