Per i dag finnes det 30.000 lag, 360.000 spillere og 130.000 frivillige i norsk fotball. 1,6 millioner tilskuere samles på arenaene, og det forventes at i gjennomsnitt 180.000 seere vil benke seg foran kampene som skal vises på tv i 2017. Ingen andre lagidretter skaper et så stort og bredt engasjement i den norske befolkningen.
- Eliteserien i fotball er et av de aller mest spennende sponsorobjektene i Norge. Den nasjonale, brede og folkelige profilen passet perfekt for Altibox, sier administrerende direktør Thomas Skjelbred. 

Fotball til folket
Det er første gang Altibox og Lyse-konsernet inngår en nasjonal sponsoravtale av et slikt omfang. 
- Fiberinfrastrukturen er blitt en del av ryggraden i samfunnet, og derfor er det naturlig at vi som hovedsponsor bidrar til å gi fotball tilbake til folket. Vi ønsker å støtte grasrota og spre glede på og utenfor fotball-banen, samtidig som vi skal være best på å samle, forenkle og formidle fotballen til kundene via den store tv-skjermen, på nettbrett og på mobilen, sier Skjelbred.

Massiv eksponering
Den geografiske spredningen av lagene i Eliteserien og OBOS-ligaen harmonerer godt med lokasjonene til flere av de 33 lokale og regionale Altibox-partnerne, som er representert med lokale lag i sitt nærområde.  
- Avtalen vil sikre oss en massiv eksponering av Altibox-merkevaren, og vil både fremme oss som nasjonal bredbåndsaktør og samtidig eksponere de lokale Altibox-partnerne. Eliteserien i fotball er svært godt egnet til å skape oppmerksomhet rundt merkevaren vår gjennom reklameplassering på drakter og arenaer, og ikke minst gjennom synlighet i mediene, sier markedsdirektør Lene Bjørck.

Langsiktig avtale
Sponsoravtalen har en varighet på to år med ett år opsjon, og har mål om langsiktighet.
- Altibox ser frem til et spennende samarbeid med Norsk Fotball, Discovery og VG om å utvikle spennende aktiviteter som kan bidra til å løfte Eliteserien og OBOS-ligaen og gjøre dem tilgjengelige for enda flere, sier Skjelbred.

Allerede fra 1. april vil Altibox-kundene få mulighet til å se to måneder fotball fra Eurosport kostnadsfritt. Det betyr at de kan få med seg avsparket i Eliteserien på den skjermen og fra det stedet de selv ønsker.