Store deler av norsk telebransje var samlet på Fornebu for årets Tek-konferanse og Tek Awards i forrige uke, og det ble delt ut priser i ulike kategorier. 

«Årets bredbåndstilbyder ligger an til å få nesten like mange fiberkunder som den største fiberutbyggeren i år. Hullet i bøtta er mindre enn hos konkurrentene. Derfor kan selskapet vise til størst vekst. Utbygging av et tredje transportnett for Norge, bidrar også til at Årets bredbåndstilbyder er Altibox», lød fagjuryens begrunnelse. 
- Prisen er en annerkjennelse på Altibox-partnerskapets standhaftige arbeid med å styrke kvaliteten i alle ledd. Det viser godt igjen i utbyggingstakten og ikke minst i kundetilfredsheten. Sammen har vi bygd et landsdekkende fibernett som er svært robust og derfor er et godt supplement til det nasjonale transportnettet, sier konserndirektør for Lyses televirksomhet, Toril Nag.

I juryens kriterier het det at «prisen går til den bredbåndstilbyderen som ved hjelp av teknologi, priser eller annen markedsinnovasjon har utmerket seg mest gjennom 2016. Kandidatene er også vurdert på basis av utbygging og/eller kreativ utnyttelse av eksisterende infrastruktur. Vinneren må kunne vise til kundevekst eller resultatvekst».

De øvrige nominerte var Telenor, Get, Eidsiva Bredbånd, Broadnet og Nextgentel.

Fakta om 2016:
- Altibox har de mest tilfredse bredbånds- og tv-kundene for syvende år på rad (EPSI).
- Altibox ruller snart ut neste generasjons tv-løsning som lagrer tv-innhold på datasenteret Green Mountain på Rennesøy.
- Altibox er i gang med å rulle ut nytt utstyr som gir kundene fiberhastigheter trådløst hjemme hos seg selv.
- Altibox-partnerskapet har nå over 435.000 kunder.
- Samtlige Altibox-kunder kan få tilbud om symmetriske bredbåndshastigheter opptil 1000 Mbit/s (megabit per sekund).

Les også:
Rogaland raskest på bredbånd (21.11.16)