Bilde av Toril Nag.- Det er en stor tillitserklæring at så mange nordmenn ønsker fibertjenester fra Altibox, sier konserndirektør for Lyses televirksomhet, Toril Nag.

Ved årsskiftet rundet Altibox-partnerskapet 406.842 aktive kunder, og fikk dermed en netto kundevekst på 42.685 i 2015. Veksten i antall fiberkunder er størst på Østlandet og Vestlandet.
- Det er gledelig å konstatere at interessen for fibernett er enorm i Norge. Selv om vi graver fiber så fort vi kan, opplever vi at det ikke er raskt nok til å møte etterspørselen i enkelte områder. Vi vil fortsette å investere i fiber i lønnsomme områder også i 2016, og tar sikte på samme offensive vekst så lenge både marked og rammebetingelser tilsier det, sier Nag.

De to siste årene er mengden datatrafikk i Altibox-nettet tredoblet. I perioden 2013-2015 økte hver kunde båndbreddeforbruket med 250 prosent. Mye av veksten skyldes strømming av tjenester som Netflix, HBO og Youtube.
- Kundene våre er storforbrukere av båndbredde. Vi forventer å se en rekke nye rekorder for datatrafikk i 2016, og har dimensjonert fibernettet for bratt trafikkvekst i mange år fremover, sier Nag.

Altibox har en rekke lokale partnere spredt i Norge og Danmark. Disse bygger og leverer fiber til sine regionale og lokale privat- og bedriftskunder.