- Vi starter med postnummer 4316 i Sandnes i februar. Ved å begynne med ett område får vi testet at utrulling i et geografisk område fungerer som planlagt. Vi ønsker å forsikre oss om at alt er greit før vi starter full utrulling med 5000 målerbytter i måneden, sier prosjektleder Per Kolbein Tonstad i Lyse Elnett.

Det er ikke bare huseiere på Stangeland i Sandnes som får nye målere denne måneden.  Vel 250 målere hos tidligere pilotkunder blir byttet til ny Aidon-måler. Dette arbeidet er allerede i gang. I tillegg starter arbeidet med å skifte ut 2460 trafomålte målere hos bedrifter. Denne jobben gjøres av montører fra OneCo og Lyse Infra.

Lyse Smart har, på oppdrag for Lyse Elnett, ansvaret for selve utrullingen av nye automatiske strømmålere. Montørselskapet OneCo booker tid for målerbytte hos kundene og gjennomfører bytte. Alle montører har ID-kort som viser at de er på jobb for Lyse Elnett.

Kunder får brev eller epost med informasjon om målerbytte i god tid før booking skjer. Booking foregår ved at kunder får forslag til tidspunkt på SMS som de kan godta eller be om nytt tidspunkt.

For kundene betyr den nye måleren mer enn at de slipper å lese av strømforbruket sitt. Nye målere innebærer for eksempel at kunder etter hvert får bedre mulighet til å styre energiforbruket sitt, feilretting ved strømbrudd og jordfeil kan gå raskere og kunder kan få bedre varsling ved feil.

For mer informasjon om ny automatisk strømmåler se www.lysenett.no.