Nyheter

 • Skoleklasse ved Lundehaugen ungdomsskole foran tavlen i klasserommet sitt. Elever i midten holder sjekken som viser at de vant premie.

  Vant premie i elsikkerhet

  To skoleklasser i Sandnes vant hovedpremie for å ha gjennomført undervisning i elsikkerhet. De to klassene fikk tilsammen 10.000 kroner til sin klassekasse.

 • Lyse Talenter 2019

  Talentutvikling i Lyse

  Disse seks Lyse-ansatte har vært med i talentprogrammet i 2018/2019.

 • Montør monterer strømmåler i et sikringsskap.

  150.000 nettkunder

  Lyse Elnett har nå passert 150.000 nettkunder. Antall kunder har økt særlig mye i år siden borettslag og sameie som tidligere har hatt en felles strømmåler, nå skal ha en strømmåler til hver boenhet.

 • Det er klart for årets desidert tøffeste og dypeste løp, og Lyse er med som regional lagspiller og heiagjeng!

  Klar - ferdig -spring!

  På lørdag går startsignalet for verdens første og eneste undersjøiske halvmaraton. 21 kilometer, gjennom et rykende ferskt tunnelprosjekt, fra en kommune til en annen – med Lyse på laget.

 • - Dette har vi gledet oss veldig til, sa arrangørene av Fibercupen i Lyse og Viking. Kreftomsorg Rogaland gjør en så utrolig viktig jobb, og det at vi kan bidra til at de kan hjelpe enda flere føles veldig bra, sa Bjørn Ketil Birkeland (Lyse) og Eirik Bjørnø (Viking). Inger Marie Farbrot i Kreftomsorg Rogaland og Ida Usken var der for å ta imot gaven.

  Me bryr oss om kreftsaken

  Kreftomsorg Rogaland mottok i går kveld 550 000 kroner, sammen med kreftsyke Ida Usken (13) på SR-bank Arena. Pengene er innsamlet av Lyse og Viking som for 6. år på rad har arrangert Fibercupen.

 • To montører arbeider øverst i en strømmast.

  Laserscanning av kraftlinjer

  Lyse Elnett vil i perioden 30. september til 18. oktober fly med helikopter for å laserscanne vårt høyspentnett i Sør-Rogaland. Dette vil gi oss mer nøyaktig data over linjenettet som er viktig av flere årsaker.

 • Bilde tatt ved Nilsebu i Lyseheiene.

  Feil medisin for opprusting av vannkraften

  Utvalget som har vurdert beskatningen av vannkraft vil fjerne kommunale ordninger og samtidig skjerpe grunnrenteskatten. Utvalget har ikke svart på oppgaven, mener Energi Norge.

 • Ordfører Torbjørn Ognedal i Bjerkreim klipper over den røde snoren.

  Viktig åpning i Bjerkreim

  En viktig milepæl ble markert med åpningen av den nye Bjerkreim transformatorstasjon som Statnett og Lyse Elnett eier sammen. Stasjonen er bygget uten fraværsskader, innenfor planlagt tid og budsjett.

 • Innovation Lab ble lansert under Nordic Edge denne uken. - Dette gir oss muligheten til å løfte frem selskaper som kan  tilby smarte og bærekraftige løsninger til et internasjonalt marked, "sier Karl Fjelde Nevland, prosjektleder for Nordic Edge Innovation Lab. Foto: Nordic Edge.

  Lyse investerer i Nordic Edge Innovationlab 

  Lyse har gått sammen med Microsoft, Smedvig, Stavanger kommune, Sparebank 1 SR-Bank og Tieto for å øke andelen smartby-løsninger i det internasjonale markedet ved å etablere Nordic Edge Innovation Lab.  

Siste nytt fra bloggen

Toril Nag

Ny teknologi gir bedre transportløsninger

Gladmelding: Ny teknologi kan gi oss effektive transportløsninger som både er billigere og mer miljøvennlige enn i dag.                                                                            … Fortsett å lese Ny teknologi gir bedre transportløsninger

Finansiell informasjon

Nøkkeltall

Varige driftsmidler pr. forretningsområde

Tall i MNOK
Produksjon vannkraft7524GWh
Målt effektivitet overføring102,3%
EBITDA telekom1276MNOK

Aktuelle prosjekter

 • Ny kraftlinje til regionen

  Sterk befolkningsvekst i Sør-Rogaland er hovedårsaken til at region trenger å forsterke strømnettet. 

  Statnett har de siste årene arbeidet med å etablere en ny strømforsyning inn til regionen. Det er søkt om konsesjon for ny kraftlinje fra Lysebotn til Fagrafjell vil bedre forsyningssikkerheten til Sør-Rogaland, som er et av områdene i landet med dårligst leveringssikkerhet for strøm.

 • Smarte hjem

  Gode løsninger for borettslag og private husstander er noe Smartly kan gi råd om

  Smart i dag. Smart i morgen. Gjennom Smartly utvikler og leverer vi enkle og effektive løsninger for energistyring til boligselskap og bedrifter, styring av energiforbruk, og sikker og trygg lading av elbil.

 • Innovasjon i Lyse

  Badetassen sender automatisk temperaturen i badevannet til Stavanger kommune sin innbyggerportal

  Lading i lyktestolper og automatisk måling av temperaturen i badevannet på byens badesteder, wifi i sentrum og målere som viser temperaturen i bakken. Smarte løsninger utvikles, testes og settes i system.

 • Rehabilitering av dam Lyngsvatn

  Lyngsvatn

  Vannmagasinet Lyngsvatn som ligger 680 meter over havet er hovedressursen til nye Lysebotn 2 kraftverket som ble offisielt åpnet i 2018. Store kraftverksdammer er underlagt strenge sikkerhetskrav, og de fleste av dem ble bygget på en tid da kravene var annerledes.

 • Demo elektrifisering

  Fly tar av fra Stavanger Lufthavn, Sola.

  Lyse deltar i et storskala demonstrasjonsprosjekt innen elektrisk transport i Sør-Rogaland. Prosjektet er et samarbeid mellom Avinor, Risavika Havn, Forus Næringspark, Smartly og Lyse Elnett.

 • Fjernvarme og kjøling

  Fjernvarmerør Sandnes

  Avfall som ikke kan gjenbrukes til materialgjenvinning, må brennes. Avfallsforbrenningen gir oss strøm og varmt vann, som distribueres i fjernvarmenettet.

 • Triangulum

  Stavanger er en av fyrtårnbyene i Horizon 2020 - Triangulum.

  Siden oktober 2014 har Stavanger vært med i EUs Horisont2020, verdens største forskningsprogram. Triangulum handler om hvordan smarte løsninger kan gjøre veksten av byer mer bærekraftig.

 • Nytt regionalt strømnett

  Jærnettet

  Strømnettet i Sør-Rogaland må oppgraderes for å sikre forsyningen av strøm i området. Kraftig befolkningsvekst gjør at kapasiteten i eksisterende regionalnett (overordnet strømnett) nesten er brukt opp.

 • Vannkraftprosjekter

  vannkraftprosjekter

  Lyse har som mål å utnytte potensialet for lønnsomme utbygginger innenfor vannkraft, og har derfor flere mindre prosjekter til vurdering. For å komme inn under elsertifikat-ordningen må prosjektene være satt i produksjon i løpet av 2020.

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS