Altibox

Altibox har vært leverandør av internett-, tv- og telefonitjenester siden 2002. Selskapet var først ute med fiberbredbånd til privatmarkedet i Norge. Da selskapet ble etablert i 2002 var målet å nå 28.000 kunder i 2017. I dag er antallet langt over og 500.000 kunder i både Norge og Danmark bruker Altibox sine tjenester. Helt siden oppstarten har Altibox satset på kompromissløs fiberteknologi. Hver kunde har sin egen fiberkabel helt inn i husveggen, og kan dermed ha hele båndbreddekapasiteten for seg selv - med like høy fart både opp og ned. Hovedkontoret er lokalisert på Mariero i Stavanger.

I desember 2011 var Altibox den første norske tv-leverandøren som lanserte lineære tv-kanaler på datamaskin, nettbrett og smarttelefon. Altibox-appen lar kundene se på tv-kanaler og til å kjøpe eller leie filmer og serier fra hvor som helst i Norge med god internettforbindelse. Altibox sin filmportal har et stort utvalg av film og serier som kan kjøpes eller leies. Filmportalen kan benyttes på tvers av dekoder, nettbrett og mobil.

I 2017 lanserte selskapet nye Altibox TV, som binder sammen lineær-TV, strømmetjenester, filmer, opptak, radio og apper i ett sømløst underholdningsunivers. Ett år etter ble tjenesten brukt av mer enn 100.000 kunder. I mai 2018 ble Altibox-appen lansert på Apple TV.

Altibox-kundene har alltid brukt mye båndbredde. Allerede i 2008 koblet Altibox opp den første privatkunden med internettkapasitet på 1000/1000 megabit (1 gigabit) per sekund. I perioden fra 2013 til 2015 økte trafikken i fibernettet med hele 250 prosent per kunde, og høsten 2015 ble farten på grunnpakken skrudd opp til 40/40 Mbit/s. Fra og med 2016 har bredbåndskundene hatt tilbud om hastigheter på 1000/1000 Mbit/s (1 gigabit).  

For tiende året på rad har Altibox de mest fornøyde og lojale privatkundene på bredbånd. Det viser EPSI Norges nasjonale kundeundersøkelse i 2019.

Thomas Skjelbred

Administrerende direktør

Styret

Styreleder

Toril Nag

Konserndirektør tele

Styremedlemmer

  • Toril Nag
  • Eirik Gundegjerde
  • Anne Berit Rørlien
  • Grethe Høiland
  • Hans Wilhelm Vedøy
  • Jon-Erik Johansen
  • Salve Spinnangr

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS