Lading i lyktestolpe. Foto: Zaptec
Lading i lyktestolpe. Foto: Zaptec

Innovasjon i Lyse

Lading i lyktestolper og automatisk måling av temperaturen i badevannet på byens badesteder, wifi i sentrum og målere som viser temperaturen i bakken. Smarte løsninger utvikles, testes og settes i system.

Badetassen  - en effektiv måte å gjøre innbyggere glade

Badetassen måler badetemperaturen på badeplasser i Stavanger gjennom hele året. Dette gjøres mulig ved at «Lora-nettet» som Stavanger kommune nå har tilgjengelig, kan bruykes til blant annet denne typen teknologi.

Å måle badetemperaturen har vært en jobb som ansatte i driftsavdelingen i Stavanger kommune har hatt om sommeren. De har dratt fra badested til badested og målt, for så å legge den inn på kommunenes nettsider slik at vi som bor her kan finne ut hvilken strand vi bør dra til.

Badetassen på Vaulen badestrand sender inn måledata hvert 15. minutt året rundt. Hva badetemperaturen er finner du på Stavanger kommune sine hjemmesider.

  • Det å måle badetemperatur var en lavthengende frukt som var enkelt å få til og som kan ha stor verdi for brukerne, sier Trond Thorbjørnsen som hadde ideen til «badetassen». Thorbjørnsen jobber i Lyses Innovasjonsavdeling der han er senior forretningsutvikler.  Sommeren 2018 var denne siden den mest besøkte på stavanger kommunes hjemmesider.

Badetassen erstatter med andre ord oppgaven for kommunens driftsansatte og gir dem tid til å prioritere andre oppgaver.

  • Dette prosjektet viser fordelen av å ha et sensornettverk i byen, sier Thorbjørnsen.

Innovativ stolpelading i boligsoner

Elbil-eiere som bor i områder med soneparkering vil snart få mulighet til å lade elbilen i lyktestolpene ute i gaten.

Pilotprosjektet har mottatt støtte fra Klimasats som er en støtteordning for klimatiltak i kommunene. Dette er et samarbeid mellom kommunen og Lyse AS for å legge til rette for bruk av elbil der beboerne ikke har egen biloppstillingsplass. Pilotprosjektet vil bidra til at elbileiere i boligsone kan lade bilene sine på lovlig vis.

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS