Automatiske strømmålere

Som en følge av Norges vassdrags- og energidirektorats forskrift om AMS (automatiske målesystemer), skal Lyse hjem til alle sine over 140 000 nettkunder for å installere ny automatisk strømmåler innen 1. januar 2019. Over 120 000 målere er installert.

Fordeler for kunden og for Lyse
Med en ny automatisk strømmåler slipper kunden å lese av strømmen. Måleren sender hver time automatisk målerstanden til Lyse, og regningen vil alltid være en nøyaktig refleksjon av det strømmen koster når kunden bruker den. Gjennom kundens sider på Lyses nettsider eller en applikasjon til smarttelefonen og nettbrettet blir det enkelt for kunden å holde full oversikt over strømbruken.

For Lyse innebærer nye målere hos alle nettkunder på sikt et mye bedre og mer nøyaktig bilde av kapasitetssituasjonen i nettet.  Utrullingen av målerne henger også sammen med en stadig mer omfattende instrumentering av nettstasjoner for å styrke oversiktsbildet ytterligere.

Stor logistikkoperasjon
Dette er Lyses største logistikkutfordring noensinne. Oppgaven å besøke absolutt alle i vår region stiller høye krav både til kundekommunikasjon i forkant av installasjonen og til montørene som faktisk skal utføre jobben.

Over 120 000 AMS-målere er installert i Rogaland. For mer informasjon om utrullingen, se www.lysenett.no

Strømleverandører og nettselskap må nå innhente fødselsnummer for alle strømkunder. For mer om dette, se informasjon fra NVE.

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS