Utopia-festivalens fokus på å fremheve Stavanger-regionen som et attraktivt sted for de unge, var en av årsakene til at Lyse i år valgte å gå inn som hovedpartner.

Hovedformålet med Lyses tilstedeværelse er rekruttering og å synliggjøre Lyse-konsernet som en attraktiv arbeidsgiver, med mangfoldige muligheter for fremtidens arbeidstakere. Kjernemålgruppen på festivalen er studenter og unge voksne – en perfekt match til Lyses Young Professionals.  

Flere overraskelser  

12 av våre ansatte fra blant annet Young Professionals er i disse dager i full sving med planlegging av stand i Bjergstedparken under Utopia. Emilie Ellingsen (25), Kajsa Bøgild (26), Werner Engø Hansen (28) og Camilla Killingland (28) er fire av dem.

De lover kjekke aktiviteter som glittersminke og hjertetatoveringer, men det aller viktigste trekkplasteret på Lyse-standen er blide, engasjerte, unge mennesker som er interessert i å bli kjent med folk. Ved å prate med festivaldeltakerne håper de å finne mer ut hva som betyr noe for de unge voksne når de skal velge arbeidssted.  

– Vi gleder oss veldig til å være med på festivalen og bli kjent med nye folk, og samtidig få vise frem arbeidsplassen vår. Vi er stolte av å være ansatt i Lyse, og merker at vi får god respons fra folk når vi forteller hvor vi jobber, sier de, og oppfordrer samtidig til et besøk i “Filmboksen”.  

– Som del av standen har vi et eget lite filmstudio. Der kan man stikke innom og fortelle om hva som betyr noe når man skal velge arbeidsgiver. Vi håper å sitte igjen med kunnskap som kan brukes til å forme morgendagens arbeidsplasser.  

Får mye ansvar som ung  

Alle fire har vært med på oppstarten av Young Professionals i Lyse. Dette er et nettverk med samlinger av og for ansatte under 30 år. Ellingsen kom inn i konsernet gjennom graduate-programmet, hvor hun fikk bli kjent med flere forretningsområder før hun fikk fast jobb som forretningsutvikler i Lyse Energi.   

– Før jeg begynte i Lyse forbandt jeg helst selskapet med ingeniører eller fagarbeidere med vest og hjelm. Jeg var ikke klar over hvilke muligheter som fantes for noen med min bakgrunn, sier Ellingsen, som har en bachelor i markedsføring og ledelse og master i digital business og innovasjon.    

For Lyse-konsernet favner alt fra samfunnskritisk infrastruktur, strømnett, fornybar energi, 5G, fiberbasert bredbånd, og vannkraft til sensornettverk, mobilnett, TV og underholdning, fjernvarme, biogass og hurtiglading - for å nevne noe.   

Nå er Ellingsen veldig glad for at hun fikk sjansen til å bli bedre kjent med flere ulike deler av Lyse-konsernet. Hun oppfordrer sterkt til å søke plass som graduate, særlig for dem som ikke er fast bestemt på akkurat hva de vil jobbe med rett etter studiene, og får støtte i dette fra Kajsa Bøgild, som jobber med HR og rekruttering..  

– En fot innenfor døra hos Lyse gir deg mange muligheter. Jeg ser at flere som jobber her har veldig variert karriere. Du får mye ansvar som ung og sjanse til å endre retning i karrieren underveis. Hvis du vil prøve ut noe nytt er det mange muligheter på tvers, sier Bøgild.   

Sosialt både på og utenfor jobb  

Killingland og Engø Hansen startet begge på kundesenteret, og mener det er en god inngang for å lære mer om hva Lyse leverer fra kundens ståsted. I dag er Engø Hansen salgsrådgiver mens Killingland er HMS- og personrådgiver. I tillegg til varierte og spennende arbeidsoppgaver, vil de trekke frem det sosiale som en stor bonus.   

– Vi har et veldig godt miljø på jobb, i tillegg til at det skjer mye sosialt utenfor arbeidstid. Folk får venner for livet her. Jeg opplever at unge som jobber i Lyse i dag fungerer som ambassadører fordi de trives så godt, men vi har alltid en jobb å gjøre med å fortelle det til enda flere. Det er standen på Utopia en god arena for, sier Killingland.  

Dersom du vil høre mer om hvordan Lyse-konsernet muliggjør elektrifiseringen og digitaliseringen av Norge – kom og besøk oss på standen vår.

God festival!  

PS: Se våre ledige stillinger her!