I sommer seiler fire ungdommer som mannskap på Statsraad Lehmkuhl fra Stavanger til Harlingen i Nederland – en storslagen seiltur sponset av Lyse.

The Tall Ships Races er den største internasjonale havseilas for skuter som også driver med seiletrening. Seilasen skal bidra til at unge under 25 år skal få bli kjent med havet og seilskuter - og ikke minst skal de ble kjent med hverandre på tvers av nasjonalitet, kultur, religion, kjønn eller sosial bakgrunn. Halvparten av mannskapet er mellom 15 og 25 år, og Lyse gir fire unge rogalendinger sjansen til å bli med som medseiler på denne fantastiske turen.

- Vi er begeistret over at Lyse er en del av regionens store skutefest – og spesielt stas er det selvsagt at vi skal sende egne medseilere. I tillegg kan alle vi andre glede oss til folkefesten når skutene ligger til kai 26. - 29. juli. Det er bare å booke inn datoen, for her blir opplevelser fra morgen til kveld , sier Cathrine Suttie, sponsoransvarlig i Lyse.

Ungdommer som vil søke må ha fri i sommer fra 29. juli til 5. august, bo i Sør-Rogaland og være mellom 15 og 25 år. De trenger ikke å ha seilererfaring før – her er det fritt fram for alle som er klare for et eventyr til sjøs! 

Ship O’hoi!