Før jul kunne man hos Altibox-partneren Signal, si at "nå kan vi også tilby Altibox til beboere i Finnmark, og Mehamn var første bygd ut.  

Første kunde med Altibox i Finnmark
Ordfører i Gamvik kommune, Alf Normann Hansen, og Signals egen administrerende direktør, Ole Johnny Johansen, var til stede da den første Altibox- kunden i Finnmark ble koblet opp i Mehamn. Og den ferske kunden Jimmy Johansen kunne ikke vært mer fornøyd med starten. - Jeg har gledet meg veldig til å feire jul med stabilt internett for hele familien, sa han fornøyd like før jul. 
Nå, noen uker etterpå er han fortsatt like fornøyd. 

Jula for et par år siden var vi uten internett gjennom hele høytiden. – Jimmy Johansen

– Det er veldig bra, skal jeg si deg. Med fiber og Altibox føler man seg mer trygg. Jeg har unger som bruker data og nett, når det er dårlig vær har vi vært utsatt for å miste det, forteller Jimmy.
– Ved flere anledninger har det oppstått brudd i sjøkabelen. Jula for et par år siden var vi uten internett gjennom hele høytiden, fortsetter han.

Nå ser Jimmy fram til at også andre i Finnmark skal få det samme gode tilbudet om Altibox som han har fått.

– Jeg unner alle å ha en god tv- og internettløsning. At Signal Bredbånd nå bygger ut også her oppe, er veldig positivt, sier han.

Finnmarks første Altibox kunde blir markert med ordfører, direktør og montør til stede

MARKERING: Signal hadde med 3-pakning Google Wifi i gave til den første kunden i Finnmark. Ordfører Alf Normann Hansen (f.v.), Jimmy Andre Johansen, Ole- Johnny Johansen og Kjetil Andre Holten (montør hos Signal Bredbånd) var alle til stede under markeringen. Foto: Roald Alseth

 

Ga Mehamn fiber, noe de ikke hadde fra før
Tilbudet om fiberbredbånd hadde ikke fantes tidligere, og dette var grunnen til at Signal nå har prioritert det. Og beboerne har tatt Signal og Altibox vel imot.

– De andre aktørene så ikke ut til å bytte ut noe der, men det ville vi. Det har vært en suksess så langt, forteller Johansen.

Hittil har Signal Bredbånd signert kontrakt med rundt 100 kunder i Mehamn, og antallet er i rask stigning. Totalt har cirka 200 derfra meldt sin interesse for fiber. Et etterlengtet tilbud, med andre ord.

Satser stort i Finnmark
Signal Bredbånd planlegger utbygginger også i Kirkenes, Alta og Lakselv, og markedsandelen er økt betydelig i løpet av de siste månedene.

– Vi har ambisjoner om å gå inn over alt. Det er fordi vi mener at potensialet rent markedsmessig er stort. Vi er interessert i at flest mulig skal få bruke Altibox-tjenesten og det vi har å tilby, sier Johansen.

Tidligere har mange husstander i Finnmark hatt internett gjennom kobberkabel. Denne teknologien er nå på vei til å fases ut – kobberlinja er rett og slett ikke bygget for framtiden. Ordfører i Gamvik, Alf Normann Hansen er svært positivt til at innbyggerne endelig får fiber inn i husene, og gleder seg til et bedre tilbud.

– Det ser lovende ut. De som har fått, er fornøyde så langt. Vi håper at det blir et stabilt og godt nett, sier han.

Utfordringene så langt nord
Selv må ordføreren vente til våren før han får fiber inn i sitt hus – men det ser han ikke mørkt på. Det er viden kjent at klimaet så langt nord kan sette begrensninger for vår type virksomhet når det kommer til det å greve i bakken for å legge fiberkabler.

– Hovedutfordringen med å legge fibernett så langt nord, er at vi ikke vet hvor lang gravesesongen blir. I fjor kunne vi grave til ut i desember, mens i år kom vinteren to måneder før. Så vi har mange planlagte prosjekter som må utsettes på grunn av været, sier Stine Værang, leder for marked og samfunnskontakt hos Signal Bredbånd.

Signal Bredbånd er et telekomselskap som skal konkurrere i hele Finnmark, og som er villig til å gå inn og ta markedsandeler. – Vi har solgt flere tusen kontrakter totalt sett, forteller Ole-Johnny Johansen og fortsetter:

– Signal Bredbånd AS eies av energiselskapet Lyse, som også satser på andre tjenester. I Finnmark vil vi i framtiden også kunne tilby andre produkter. Fremtiden ser lys ut, til og med i Finnmarks lange mørketid. Vi takker alle for mottakelsen i Finnmark, og gleder oss til å kunne tilby flere og flere Norges råeste tv- og internettløsning!