- Vi mener at store deler av bredbåndet i Møre og Romsdal ikke holder mål. Derfor risikerer vi at det utvikles et digitalt klasseskille samfunn, hvor noen får og andre ikke, sier adm. dir. Jan Troøyen i Ålesund-selskapet StayOn, som etter planen skal skifte navn til Nordvest Fiber. 

Utdatert teknologi
Markedet i Møre og Romsdal er fragmentert, med mange ulike aktører og teknologier. Hele 1 av 3 husholdninger har ikke tilgang på fiber og dette plasserer fylket blant de dårligste i landet. Dette viser tall fra NKOM sin dekningsrapport for 2018. 
- Gammel xDSL-teknologi fyller ikke dagens og fremtidens behov. Vi er på full fart inn i «gigabit-samfunnet», og har de siste årene sett en voldsom vekst i kapasitetsbehov både i private hjem, bedrifter og hos offentlige aktører. En stadig større del av våre liv er avhengig av raskt bredbånd. Derfor må det bygges digital infrastruktur basert på fiberbasert teknologi som ivaretar denne kapasitetsøkningen, sier Troøyen.

Mer konkurranse og raskere utbygging
- Vi ønsker å ta en aktiv rolle i arbeidet med utbyggingen av framtidens løsninger som innebærer hastighet på minst 1000/1000 Mbit/s. Derfor etablerer vi nå Nordvest Fiber sammen med to av Norges største infrastrukturselskaper, Lyse og NTE. Så snart alle godkjenninger er på plass er vi klare til å gå i gang, sier Troøyen. 
Altibox var først ute med å tilby fiberbredbånd til privatmarkedet i Norge. Nå har partnerskapet over 500 000 oppkoblede kunder over hele landet. Som leverandør av Norges beste TV- og underholdningspakke har Altibox hatt de mest fornøyde kundene ni år på rad.
- Vi ser på Møre og Romsdal som et spennende marked med stort potensial, og er klare for å tilby et ettertraktet produkt til enda flere kunder, sier adm.dir. Jan Troøyen. 


Kontaktpersoner for media
Jan Troøyen, adm.dir. StayOn, mobil 957 08 080
Svein Olav Munkeby, adm. direktør i NTE Marked, mobil 941 90 670
Toril Nag, direktør for Lyse Tele og styreleder i Altibox, mobil 934 88 888

Om StayOn AS
StayOn AS er en internettleverandør som leverer bredbånd til rundt 10 000 bedrifts- og privatkunder, primært i Møre og Romsdal, men også i Trøndelag og i Agder. Selskapet er en del av Lyse-konsernet og er eid av Lyse Fiberinvest.

Om NTE AS
NTE er et trøndersk, kommunalt eid fornybarselskap. NTE produserer og distribuerer ren og fornybar energi, samt bygger og drifter digital infrastruktur. Selskapet har i dag i overkant av 47 000 fiberkunder, og er partner i Altibox-samarbeidet.

Om Lyse AS
Lyse-konsernet har virksomhet innenfor områdene energi, telekommunikasjon og infrastruktur. Siden etableringen av Altibox i 2002 har konsernets bredbåndsatsing vokst til over 500 000 kunder i Norge, gjennom 40 bredbåndspartnere med lokal tilstedeværelse. Lyse er eid av 16 kommuner i Sør-Rogaland.