- Årets kundetilfredshetsmåling viser at Altibox fortsatt har de suverent mest fornøyde bredbåndskundene. Det er ikke mange aktører i Norden som klarer å holde seg helt øverst åtte år på rad. Det anser vi som en helt unik prestasjon, sier daglig leder Fredrik Høst i EPSI Rating Norge.

Mandag 30. oktober la det uavhengige analysebyrået EPSI Norge frem resultatene fra sin undersøkelse av kundetilfredsheten i telekombransjen. 2400 nordmenn har svart på spørsmålene i undersøkelsen om bredbånd og tv. I år fikk Altibox en score på 69,7 poeng på bredbånd, 66,51 poeng på tv og 71,9 poeng på bredbånd i bedriftsmarkedet. Det plasserte Altibox i toppsjiktet i alle målte kategorier.

Bredbåndskundene mest fornøyd
- Kundene venter seg mer og mer av bredbåndstilbyderne, og det er nok en av forklaringene på at tilfredsheten samlet sett er lavere i år enn i fjor. Også Altibox går noe ned, men skiller seg fortsatt positivt ut fra resten av bransjen. Det tyder på at Altibox klarer å levere en bedre kundeopplevelse enn de andre aktørene, sier Høst.

Altibox har soleklar førsteplass innen bredbånd. Telenor, Canal Digital, «andre bredbåndsleverandører» og Get kommer på plassene bak. Gjennomsnittlig poengscore på kundetilfredshet for bredbåndsaktørene er 62,8, mens Altibox får 69,7 poeng.
- Vi er utrolig takknemlige for tilliten. Samtidig viser målingene at kundene har enorme forventninger til oss, og det tar vi på alvor. Vi investerer derfor rekordhøyt i kundetilfredshet og premiumtjenester, og jobber beinhardt for at vi fortsatt skal kunne levere den beste kundeservicen og de aller beste tv- og bredbåndsopplevelsene, sier styreleder Toril Nag i Altibox.

Helt i topp på tv
Også blant norske tv-leverandører er Altibox fortsatt helt i toppsjiktet med tv-distributør Viasat en hårsbredd foran og med RiksTV på plassen under. Med en poengsum på 66,51 scorer Altibox høyest av bredbåndsselskapene.
- Vi ønsker å gratulere vår gode samarbeidspartner Viasat med å ha slått alle bredbåndsselskapene på målstreken. Selv om vi naturligvis hadde ønsket å beholde forspranget vårt i tv-kategorien også for åttende år på rad, er vi godt fornøyde, sier administrerende direktør Thomas Skjelbred i Altibox.
- Altibox er best blant bredbåndsselskapene kort tid etter at vi har startet utrullingen av vår helt nye tv-løsning. Markedet har gitt oss gode tilbakemeldinger på nye Altibox TV, og vi kobler nå opp så mange kunder vi har kapasitet til. Altibox kommer til å øke takten jevnt og trutt fremover, og vi tror og håper dette vil vise tydelig igjen på kundetilfredsheten de neste årene, sier Skjelbred.

Best av de landsdekkende bedriftsleverandørene
Også innen bredbånd levert til bedriftskunder er tilfredsheten med Altibox høy. Gjennomsnittet er 67,6 poeng, mens Altibox får 71,9 poeng. Nok en gang fikk Altibox høyeste score blant de landsdekkende tilbyderne, og det er kun den regionale østlandsleverandøren Powertech som oppnår høyere poengsum i kategorien.

Altibox feirer kåringen med å spandere en leiefilm (en for voksne og en for barn) hver uke - åtte uker på rad. I uke 45 er de utvalgte filmene The Amazing Spiderman 2 og Gilberts Grusomme Hevn.

EPSI, kundetilfredshet bredbånd privatmarkedet 2017:
1. Altibox: 69,7
2. Telenor: 62,8
3. Canal Digital: 60,9
4. Øvrige bredbåndstilbydere: 60,2
5. Get: 58,6
Bransjesnitt: 62,8

EPSI, kundetilfredshet digital-tv privatmarkedet 2017:
1. Viasat: 67,02
2. Altibox: 66,51
3. RiksTV: 66,49
4. Canal Digital Kabel: 66,15
5. Canal Digital Satellitt: 63,42
6. Get: 61,95
Bransjesnitt: 64,73

EPSI, kundetilfredshet bredbånd bedriftsmarkedet 2017:
1. Powertech: 79,0
2. Altibox: 71,9
3. Broadnet: 69,5
4. Øvrige bredbåndstilbydere: 66,4
5. Telenor: 65,8