– I år fikk vi inn 400 søknader, og 30 av disse endte opp med sommerjobb i Lyse-konsernet. Vi er svært fornøyde med antallet søkere, og det er kjekt å se at så mange ser på Lyse som en attraktiv arbeidsgiver, sier HR-konsulent og rekrutterer Kajsa Bøgild.

Årets studenter har forskjellige bakgrunner fra studiesteder over hele landet. I Lyse har vi en variert forretningsmodell, noe som gjør at vi trenger variert kompetanse. Noen har arbeidet med lager, andre med anskaffelser og virksomhetsstyring.

Leveransekoordinator i Lyse Energi

Økonomistudent Magnus Midtun (20) ved Norges Handelshøyskole har i år hatt sommerjobb som leveransekoordinator for Lyse Energi AS. Som østlending hadde han lite kjennskap til Stavanger og Lyse fra før:

 Men jeg fikk et godt inntrykk da jeg leste om selskapet. Det som gjorde meg interessert i å søke er at Lyse er en del av det grønne skiftet, ikke bare gjennom vannkraften, men også gjennom andre store prosjekter, sier han.

I jobben som leveransekoordinator har han hovedsakelig hatt ansvar for borettslag som ønsker å bestille elbilladere.

 Det har vært veldig morsomt å være en del av Lyse-gjengen i sommer, og det er kort vei til hjelpen hvis det er noe jeg lurer på.

 Vil du søke sommerjobb på nytt neste år?

 Ja, jeg kunne tenke meg å se andre deler av konsernet også. Jeg tror nok at mange som studerer det samme som meg ikke tenker over de mange karrieremulighetene i energi- og telekombransjen, sier Midtun.

Magnus Midtun og Ingrid Wiig Arnesen er sommervikarer i 2022.

Magnus Midtun (20) og Ingrid Wiig Arnesen (21) er sommervikarer i henholdsvis Lyse og Lnett. 

Vedlikehold av lavspenningslinjer

Ingrid Wiig Arnesen (21) er til forskjell fra Magnus oppvokst i Stavanger og hadde derfor noe kjennskap til Lyse før årets sommerjobb. Hun har tilbragt denne sommeren i Lnett, som er nettselskapet i konsernet, og som holder til i Sandnes sentrum.

Der har hun jobbet med befaring av lavspenningslinjene. Hun sjekker om mastene er råtne eller om de har andre skader som gjør at de må skiftes ut.

 Sommerjobben har gitt veldig relevant og praktisk erfaring. Å se en transformatorstasjon i virkeligheten er utrolig lærerikt, forteller sommervikaren, som studerer elkraft (Energi og miljø) ved NTNU.

I løpet av sommeren har vikarene hos Lnett sett store deler av fylket. De har fått omvisning av nettstasjoner, transformatorstasjoner og lager. Vikarene har dessuten besøkt Lysebotn og denne uka deltar de på konferansen EnergiRike Ung.

Det var to andre studenter fra Ingrid sin linjeforening ved studiet som gjorde henne oppmerksom på det å søke sommerjobb i Lnett.

 Via linjeforeningens Instagram-profil fortalte de om sommerjobbene sine, og det virket som at de hadde det veldig kjekt i Lnett, sier Ingrid.

 Ønsker dem tilbake

HR-konsulent Kajsa Bøgild forteller at studentene får positive tilbakemeldinger fra ansatte i Lyse-konsernet, og at studentene selv har opplyst om at de har trivdes hos Lyse.

 For oss i Lyse gjør sommervikarene en god og viktig jobb, og vi er opptatt av at de føler tilhørighet. Vi jobber hele tiden for at studentene får en lærerik og meningsfull sommerjobb. Målet er at de kommer tilbake til oss etter studiene. Det har vi heldigvis flere eksempler på, og det er svært positivt å se, sier Bøgild.