10. klasse ved Sandnes Friskole foran tavlen i klasserommet med sjekken som viser at de har vunnet premie.

Vant premie i elsikkerhet

To skoleklasser i Sandnes vant hovedpremie for å ha gjennomført undervisning i elsikkerhet. De to klassene fikk tilsammen 10.000 kroner til sin klassekasse.

- Vi vil bruke pengene på en tur til våren. Det er veldig kjekt å vinne penger slik at vi kan få til en kjekk avslutning på skoleåret, sier elevene Joakim, Lars, Joakim, Lisa og Kine i 10. klasse ved Sandnes Friskole. 

Det lokale eltilsynet (DLE) hos Lyse Elnett er ansvarlig for å tilby undervisning i elsikkerhet til elever i sitt område. For ett år siden ble det laget nytt undervisningsopplegg med premiering av klasser som deltar. Hovedmålgruppen er 9. klasse, men det er ikke noe i veien for at andre klassetrinn også tar dette i bruk og er med i trekning. Det trekkes premie en gang i halvåret. De aller første premiene som ble delt ut gikk til Sandnes Friskole og Lundehaugen ungdomsskole. 

Viktig kunnskap
Rundt halvparten av alle boligbranner i Norge har en elektrisk årsak. For å redusere antall branner er det derfor viktig med kunnskap om elsikkerhet. 

- For oss er det viktig at vi tilbyr en undervisning som elevene opplever som interresant, og helst litt kjekk. Vi har derfor laget et nytt undervisningsopplegg hvor det er tatt i bruk film og VR-briller for å gjøre undervisningen variert og rettet mot målgruppen, forteller leder for DLE, Joar Bø. 
Så langt har det vært gode tilbakemeldinger på den nye undervisningen. 

- Vi lærte en dele nye ting og har nok ikke gjort alt så trygt som vi burde før vi hadde undervisningen. For eksempel har vi brukt mange skjøteledninger, sier ungdommene ved Sandnes Friskole. 

De er enige i at det er viktig å ha kunnskap om hva som er brannfarlig og hvordan de kan unngå slike situasjoner. For ungdommene er særlig bruk av VR-briller populært. 

Gratis
Undervisningen inkluderer også informasjon om produksjon av strøm i tillegg til elsikkerhet. Skoler og lærere som ønsker å ta i bruk undervisningen booke VR-briller og laste ned presentasjon og materiell på lysenett.no/undervisning. 

- Vi kommer også ut til skoler og har undervisning hvis det er ønskelig. Vårt håpe er at mange skoler og lærere vil ta i bruk dette opplegget og på den måten hjelpe oss med å spre dette viktige budskapet, sier Joar Bø. 

Han legger til at undervisningen er gratis, også lån av VR-briller. Lyse sørger for at VR-briller blir sendt til skolen og hentet etterpå hvis læreren selv har undervisningen. 

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS