Friidrettsutøvere i ungdomsgruppen til Sandnes friidrett jubler for den lagfesten det blir under EM i Sandnes i  august
Friidrettsutøvere i ungdomsgruppen til Sandnes friidrett jubler for den lagfesten det blir under EM i Sandnes i august

Startskudd for friidrett-EM for lag

Mange hundre idrettsutøvere fra hele Europa inntar denne helgen Sandnes stadion. Det dreier seg om friidrett, om Sandnes Idrettslag og om Lyse som både støtter, heier og løfter arrangementet.  

Hele regionen gleder seg over nok et stort arrangement som skal foregå i Sandnes kommende helg. Sandnes Idrettslag arrangerer da sitt største arrangement noensinne når EM for lag i friidrett går av stabelen og 12 nasjoner skal kjempe om edelt metall i 18 øvelser.  Og Lyse er med som mesterskapssponsor.

En gigantisk jobb 
Etter hvert som dagene skrider mot helg øker også intensiteten og kanskje også nervøsiteten hos styreleder og sponsoransvarlig Arild Netland i Sandnes Idrettslag Friidrett. 

- Det jeg er mest bekymret for akkurat nå er været, sier han og sikter til regnet som er meldt. Blir været godt, blir de 5000 publikumsplassene fylt – og det vil jeg mer enn noe annet at skal skje. 

I løpet av helgen ventes 750 deltakere, trenere og ledere og med det blir denne helgens EM det hittil største internasjonale idrettsarrangementet i regionen. I tillegg til alle utøverne og støtteapparatet stiller idrettslaget med mer enn 600 frivillige som jobber dugnad.  

Lyse har også flere ansatte i sving med aktiviteter disse dagene. Det blir egen Lyse-stand med gratis t-skjorter med Heia Norge, lykkehjul, «tatoveringer» med norske flagg og konkurranser. I tillegg blir både Lyse, Altibox og Smartly godt synlige både på arenaen og på TV-skjermen.

- At et konsern som Lyse er med er helt avgjørende for at vi i det hele tatt får det til. Det er en stor økonomisk risiko med så store arrangement, og det er derfor en viktig trygghet å ha Lyse med. Dessuten spiller det en ikke ubetydelig rolle at Lyse er et regionalt og ikke et internasjonalt konsern, sier Netland.  

Lyser opp 
I tillegg til sponsorsamarbeid, skal Lyse også levere produkter og tjenester som sikrer en god avvikling gjennom denne helgen. I tillegg til strøm skal Altibox levere fiber som skal sørge for at NRK-sendingene kan overføres fra idrettsarenaen.  

–  Lyse er en samfunnsbygger. Vi ønsker å være en lagspiller i stort og smått som engasjerer innbyggerne i Sør-Rogaland, så da Sandnes Idrettslag ble tildelt EM for lag, vurderte vi dette straks som interessant. Nå gleder vi oss til å være til stede og oppleve idrettsfesten, forteller Cathrine Suttie, sponsoransvarlig i Lyse.  
Sandnes IL er det største idrettslaget i Sandnes med over 1400 medlemmer. Idrettslaget har vokst både i bredde og på toppnivå de siste årene. I 2018 har Sandnes IL hatt en medlemsøkning på hele 25 prosent i friidrettsgruppa, noe som også innebærer større kostnader for klubben. 

– Sandnes har tatt en posisjon når det gjelder friidrett – dette er de flinke på. Nå gjenstår det bare å si lykke til og heia Sandnes Idrettslag og alle de dyktige utøverne som kommer! 

Les mer om EM her: https://www.sandnes2019.no/

 

  

  

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS