Økonomifestivalen KÅKÅnomics arrangeres for første gang 1. november.

Snart klart for økonomifestival

En hel festival om penger, luksusfeller og skattesnyting? Det er KÅKÅnomics, Nordens første økonomifestival.

Sommerens siste festivaltoner har ebbet ut, men nå rigges det for høstens festival – hvor pengene skal stå i sentrum. Eller rettere sagt relevante økonomiske problemstillnger fra hverdagsliv, privatliv og offentlig politisk økonomi. 1.-4. november åpnes dørene til Norges og Nordens første økonomifestival i Stavanger. De beste norske og internasjonale økonomene skal debattere på barscener, og ja, «Luksusfellen»-Hallgeir Kvadsheim kommer selvsagt for å gi sine økonomiske luksusråd.

- I flere år har jeg fundert på hvordan vi kan lage noe om «økonomi til folk flest». Økonomi føles særlig viktig nå som vi er inne i en teknologisk transformasjon uten sidestykke så langt i historien, og i fjor snappet jeg opp at verdens første økonomifestival arrangeres i Kilkenny i Irland. Nå lager vi den første i Norge og Norden, sier Jan Inge Reilstad, leder av debatt- og litteraturhuset KÅKÅ.

Forventningene har Reilstad ingen problemer med å skru opp, og lover variert og godt innhold med noe for enhver smak. Hva med luksusfeller, skattesnyting, bitcoin, sexindustri eller borgerlønn? Og finnes det en sammenheng mellom personlighet og dårlig økonomi? Dette, og mye mer får du svar på under KÅKÅnomics. Helt fritt for musikk blir det ikke, og et kulturprogram med kabaret, konserter, filmer og teaterimpro krydrer programmet

Lyse er en av hovedsponsorene for KÅKÅnomics, og begrunnelsen for dette er enkel.

- Innovasjon og nyvinninger som gagner regionen, ligger Lyse sitt hjerte nært – så vi heier på KÅKÅnomics og ser fram til å være del av Norges første økonomifestival. Det ligger mye samfunnsansvar i å bidra til å skape og styrke offentligheten, og spesielt flott er den folkelige tilnærmingen. Vi trenger alle påfyll av ny og aktuell kunnskap, sier Cathrine Suttie, sponsoransvarlig i Lyse. 
 

 

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS