Fremdeles er det rogalendinger som har det raskeste bredbåndet. Bilde fra fibergrøft.
Rogalendingene har inntil videre tre ganger så rask gjennomsnittshastighet som befolkningen i Hedmark og Oppland. I sommer startet Lyse og Altibox-partnerskapet med salg og graving av fiber i de to fylkene.

Rogaland raskest på bredbånd

Den gjennomsnittlige bredbåndshastigheten til private husholdninger i Norge har økt med 35 prosent det siste året. Fremdeles er det rogalendinger som har det raskeste bredbåndet.

Det viser tallene fra Statistisk sentralbyrås (SSB) internett-måling for 3. kvartal 2016.

Bilde av konserndirektør for Lyses televirksomhet, Toril Nag.

Tallene fra målingen viser at 84 prosent av alle norske husholdninger abonnerer på fast bredbånd, men at forskjellene i bredbåndshastigheter er store. Rogaland ligger fortsatt på hastighetstoppen innen bredbånd. 30.029 privatkunder i fylket har bredbåndshastighet på mellom 64 og 128 Mbit/s, mens 12.031 privatkunder abonnerer på hastigheter over 128 Mbit/s.
- Det er skjedd store endringer i bruken av bredbånd siden vi begynte å bygge fiberinfrastruktur i Rogaland for femten år siden. Veksten av enheter som er tilkoblet nett og endringen i internettvaner har gjort at behovet for økt hastighet og kapasitet har økt voldsomt siden da. Vi tror at veksten i datatrafikk vil fortsette lenge ennå, sier konserndirektør for Lyses televirksomhet, Toril Nag.

Rogalendingene har til sammenligning tre ganger så rask gjennomsnittshastighet som befolkningen i Hedmark og Oppland. Mens medianverdien i Rogaland er på 43,5 Mbit/s har de to fylkene på Innlandet de laveste medianverdiene i Norge (15,9 Mbit/s og 15,7 Mbit/s). Den hittil begrensede tilgangen på høyhastighetsbredbånd er årsaken til at Lyse og Altibox-partnerskapet startet med salg og graving av fiber i Hedmark og Oppland i sommer.

Den gjennomsnittlige bredbåndshastigheten har økt med 35 prosent på landsbasis siden i fjor høst, og er nå på 44,8 Mbit/s. Samme periode har medianverdien for bredbåndshastigheter til private husholdninger økt med ti prosent, og er nå på 26,9 Mbit/s. Ifølge SSB kan det tyde på at de som allerede har raskt bredbånd velger enda høyere hastigheter. En annen forklaring kan finnes i ekomstatistikken fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, som viser en rekordstor vekst på 104.000 nye fiberabonnementer i Norge det siste året.

Les også: 
Altibox årets bredbåndstilbyder (23.11.16)

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS