De norske titlene Børning 2 og Kongens nei var de mest leide filmene i filmkiosken til Altibox, mens Dyrene i Hakkebakkeskogen var den nest mest kjøpte i 2017. Bilde av omslaget på noen av de mest populære filmene.

Norske filmer på strømmetoppen

De norske titlene Børning 2 og Kongens nei var de mest leide filmene i filmkiosken til Altibox, mens Dyrene i Hakkebakkeskogen var den nest mest kjøpte i 2017.

Tradisjonen tro var det et stort antall Altibox-kunder som tydeligvis tok seg et avbrekk fra julefeiring og selskapeligheter i fjorårets siste uke. I uke 52 alene kjøpte og leide kundene mer enn 78.000 titler digitalt i filmkiosken. Det er 13.000 flere titler enn samme uke i 2016.
- Desember er en hektisk måned for de fleste av oss. Samtidig er det en mørk årstid med varierende vær. Når julestrien er tilbakelagt og gavene er pakket opp er det mange som unner seg en pause og koser seg innendørs med gode filmer, sier filmsjef Nan Karin Ulsnes i Altibox.

De norske filmene Børning 2 og Kongens nei ble å finne helt i toppen på listen over de mest leide filmene i 2017, foran stortitler som Trolls, Storks, The Boss Baby og Vaiana. De fire norske filmene Dyrene i Hakkebakkeskogen, Kongens nei, Børning 2 og Snekker Andersen og julenissen var alle på topp 10-listen over de mest kjøpte titlene. En liste som for øvrig har en klar overvekt av barnefilmer.

Til sammen kjøpte eller leide kundene totalt to millioner filmer i fjor. Helt siden Altibox som første bredbånd- og tv-aktør i Norden lanserte digital kjøpefilm for snart tre år siden har antallet kjøpte titler økt jevnt og trutt. 
- Ved kjøp av filmer får kunden filmen rett etter visning på kino, og ventetiden til det nyeste innholdet kortes ned. Det ser vi betyr mye for kundene, som viser en enorm interesse for nytt og godt innhold, sier Ulsnes. 

I desember lanserte Altibox en ny strømmetjeneste fra Disney, Disney Channels Xtra. I løpet av første kvartal 2018 får kundene tilgang til flere strømmetjenester med innhold til hele familien: Disney Movies on Demand, ABC Studios on Demand og Viasat Filmfavoritter.
- Dette gjør at underholdningstilbudet vårt blir ytterligere forsterket ved at kundene får tilgang til flere tusen nye film- og serietitler, sier Ulsnes.
 

Topp 10 - leide filmer
Børning 2
Kongens nei
Trolls
Fifty Shades Darker
Syng
Bridget Jones's Baby
Storks
The Boss Baby
Vaiana
Jack Reacher: Vend aldri tilbake

Topp 10 – kjøpte filmer
Vaiana
Dyrene i Hakkebakkeskogen
Trolls
Kongens nei
Syng
Børning 2
The Boss Baby
Snekker Andersen og julenissen
Grusomme meg 3
Kaptein Supertruse: Den første episke filmen

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS