- Dette har vi gledet oss veldig til, sa arrangørene av Fibercupen i Lyse og Viking. Kreftomsorg Rogaland gjør en så utrolig viktig jobb, og det at vi kan bidra til at de  kan hjelpe enda flere føles veldig bra, sa Bjørn Ketil Birkeland (Lyse) og Eirik Bjørnø (Viking).  Inger Marie Farbrot i Kreftomsorg Rogaland og Ida Usken var der for å ta imot gaven.
- Dette har vi gledet oss veldig til, sa arrangørene av Fibercupen i Lyse og Viking. Kreftomsorg Rogaland gjør en så utrolig viktig jobb, og det at vi kan bidra til at de kan hjelpe enda flere føles veldig bra, sa Bjørn Ketil Birkeland (Lyse) og Eirik Bjørnø (Viking). Inger Marie Farbrot i Kreftomsorg Rogaland og Ida Usken var der for å ta imot gaven.

Me bryr oss om kreftsaken

Kreftomsorg Rogaland mottok i går kveld 550 000 kroner, sammen med kreftsyke Ida Usken (13) på SR-bank Arena. Pengene er innsamlet av Lyse og Viking som for 6. år på rad har arrangert Fibercupen.

Kreftomsorg Rogaland mottok i går kveld 550 000 kroner, sammen med kreftsyke Ida Usken (13) på SR-bank Arena. Pengene er innsamlet av Lyse og Viking som for 6. år på rad har arrangert Fibercupen.

- Dette er veldig stort for meg å være med på, og jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten Kreftomsorg og støtten jeg har fått der, sier Ida. De to siste årene har hun hatt leukemi og hun er fortsatt under behandling. Hjelpen som Kreftomsorg Rogaland har bidratt med har vært til uvurdelig hjelp både for henne, de to søsknene og foreldrene.
Sammen med Kreftomsorg Rogalands Inger Marie Farbrot, Lyses Bjørn Ketil Birkeland og Eirik Bjørnø i Viking, ble gaven overrakt før Viking og Mjøndalen tok fatt på kampen.

- Dette betyr at vi kan ansatte en person til. Vi kan med andre ord gjenopprette rettighetstjenesten og dermed hjelpe enda flere, sier Inger Marie Farbrot.

Fibercupen har gjennom seks år samlet inn mer enn 2 millioner kroner til kreftsaken lokalt i Rogaland og med det bidratt både til brystkreftsaken, Vardesenteret og i år til Kreftomsorg Rogaland.

- Dette er noe så unikt som en fotballturnering med 64 lag og 600 deltakere som gjennom en dag bygger nettverk, konkurrerer og samler inn penger til en sak som er svært viktig for oss, sier en av de to initiativtakerne i Lyse, Bjørn Ketil Birkeland.

Rosa måned
I dag starter også Kreftforeningens Rosa Sløyfe aksjon - og som vanlig bidrar Lyse med å lyssette sentrale bygg og installasjoner i regionen. I år vil Mosvatnet trafostasjon bli badet i farget lys for første gang. I tillegg skal Valbergtårnet, Vålandstarnet, Kielland-statuen og Bybrua lyse opp i rosa.
- Vi bryr oss, formålet er viktig – og vi ønsker å være en god lagspiller for regionen. Derfor passer det godt at Lyse kan bidra med lyssetting flere steder, og samtidig ta kostnadene på det som skal til for at rosa lys skal flomme i oktober, sier sponsoransvarlig i Lyse Cathrine Suttie.
Bybrua blir lyssatt av Statens vegvesen, ellers er det Lyse som står for lyssettingen. 
 

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS