Utdeling av Forskningsprisen

Lyses forskningspris til Eva Johansson

Professor Eva Johansson er tildelt Lyses forskningspris for 2017 for sin forskning på våre yngste samfunnsborgere og deres liv i barnehagen.

Utdelingen skjedde på UiS sin årsfest 29. oktober 2018. Prisen ble delt ut av konserndirektør Grethe Høiland i Lyse.

Bygget opp ledende miljø
Høiland la vekt på at Johansson har betydd mye for oppbyggingen av det barnehagevitenskapelige forskningsmiljøet ved UiS. Forskningen ved universitetet har gjennom årenes løp oppnådd stor respekt, både nasjonalt og internasjonalt, og utgjør nå et ledende miljø. 

I begrunnelsen for utdelingen er Johansson beskrevet som en meget verdig vinner av forskningsprisen ved at hun med stor faglig tyngde og kraft har bygget opp et fruktbart og bredt miljø som hun selv står i spissen for.

Glad prisvinner
Johansson selv var stolt og glad da hun mottok utmerkelsen, som består av et diplom og et stipend på 50 000 kroner.
– Denne prisen er en viktig anerkjennelse av min og minekollegers mangeårige forskning innen barnehagefeltet. Vår forskning handler om å vinne kunnskap om de yngste samfunnsborgerne og deres liv i barnehagen, sa Johansson.
Eva Johansson er professor ved Institutt for barnehagelærerutdanning ved UiS. Siden hun ble ansatt i 2008, har hun tatt ansvar for forskningsledelse og brakt en stor andel av instituttets medarbeidere med seg i ulike forskningsaktiviteter og prosjekter. 

Lyses forskningspris er en ærespris til en forsker eller forskergruppe ved UiS eller IRIS som det siste året, altså i 2017, har utmerket seg med fremragende vitenskapelig arbeid på nasjonalt eller internasjonalt nivå.
 

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS