Lysende rosa solidaritet

For syvende året på rad vil Valbergtårnet bli rosa for Rosa sløyfe-aksjonen. Nytt i år er at også pipa på Lyses energisentral på Forus lyssettes.

Valbergtårnet i rosa i anledning Rosa sløyfe-aksjonen.
Hvert år får flere enn 3400 kvinner og noen få menn i Norge brystkreft. Forskning og avansert kreftbehandling gjør at 9 av 10 i dag overlever brystkreft, men baksiden av sløyfa er at minst én av tre overlevende får senskader etter avsluttet behandling. Vanlige senskader er kronisk utmattelse og nerveskader, men mange får også hjerteproblemer og store hevelser i armene blant annet på grunn av stråling.

- Hva kan årets aksjon bidra med til de som sliter med senskader?

- Mange kvinner synes det er vanskelig å snakke om plagene, fordi de har fått «livet i gave». Kreftforeningen håper at årets Rosa sløyfe-aksjon bidrar til en større grad av åpenhet og kunnskap om konsekvensene av sykdom og behandling slik at det skal bli lettere å forstå og akseptere at kreftfri ikke alltid betyr det samme som frisk. sier Camilla Gram, distriktssjef i Kreftforeningen Rogaland. 

Synlig for flere

Lyse har støttet Rosa sløyfe-aksjonen siden 2011, og utvider lyssettingen for å vise igjen både i bybildet i Stavanger og på regionens hovedfartsåre. Over 50 000 biler passerer på motorveien på Forus hver eneste dag, og den rosa pipen vil derfor bli synlig for svært mange innbyggere. 

- Rosa sløyfe-aksjonen er et godt formål for Lyse å støtte opp om. Vi utvider lyssettingen til energipipen på Forus i år for å nå ut med det viktige budskapet til enda flere, sier Cathrine Suttie, sponsoransvarlig i Lyse.

Den viktige fortellingen    

Kreftforeningen Rogaland er svært glade for støtten fra Lyse. Camilla Gram sier at den rosa belysningen gjør flere oppmerksom på aksjonen eller skaper diskusjoner blant de som går eller kjører forbi, og dermed bidrar til at den viktige fortellingen om brystkreft og senskader når ut.

- Jeg synes det er beundringsverdig at Lyse er et selskap som hever blikket, tar samfunnsansvar og på flere måter bidrar til at fellesskapet vårt blir bittelitt bedre. Det vil jeg benytte anledningen til å si tusen takk for, sier Camilla Gram i Kreftforeningen Rogaland. 

Lyse oppfordrer alle til å støtte årets Rosa sløyfe-aksjon.

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS