Innovation Lab ble lansert under Nordic Edge denne uken. - Dette gir oss muligheten til å løfte frem selskaper som kan  tilby smarte og bærekraftige løsninger til et internasjonalt marked, "sier Karl Fjelde Nevland, prosjektleder for Nordic Edge Innovation Lab. Foto: Nordic Edge.
Innovation Lab ble lansert under Nordic Edge denne uken. - Dette gir oss muligheten til å løfte frem selskaper som kan  tilby smarte og bærekraftige løsninger til et internasjonalt marked, "sier Karl Fjelde Nevland, prosjektleder for Nordic Edge Innovation Lab. Foto: Nordic Edge.

Lyse investerer i Nordic Edge Innovationlab 

Lyse har gått sammen med Microsoft, Smedvig, Stavanger kommune, Sparebank 1 SR-Bank og Tieto for å øke andelen smartby-løsninger i det internasjonale markedet ved å etablere Nordic Edge Innovation Lab.  

Innovasjonslaben vil kunne bidra til  nye tjenester, løsninger og teknologier. Alt med mål om å bidra til et smartere og mer bærekraftig samfunn sentrert rundt innbyggerne. Smart og bærekraftig teknologi vil integrere både tjenesteområder, teknologi og datakilder, som igjen vil kunne brukes på en måte som gjør byen tryggere, effektiv, åpen og inkluderende for alle som bor her. 

- Dette er egentlig noe så spennende som en smeltedigel mellom det offentlige, akademia og innovasjon. Og det vi kan få til sammen her er både unikt og har stort potensiale, sier Lyses direktør innen mobilitet Tele / tech, Eirik Gundegjerde, og legger til. - For Lyse betyr dette at vi kan få tilgang til kompetanse som passer inn i vår virksomhet – og at markedet av arbeidstakere blir større og mer variert. 


Innovation Lab er finansiert med over 20 millioner kroner. I tillegg vil være en betydelig kapital som vil kunne brukes til å investere i de mest lovende startup –initiativene. 

- Dette gir oss muligheten til å løfte frem selskaper som kan  tilby smarte og bærekraftige løsninger til et internasjonalt marked, "sier Karl Fjelde Nevland, prosjektleder for Nordic Edge Innovation Lab. 
 

Nordic Edge - stadig i utvikling 
Behovet for å samle startup-selskap og gi dem verktøyene de trenger for å vokse, utvikle seg og skape verdier, har vært en mangelvare. Nå håper prosjektleder Fjelde Nevland at de ganske snart vil kunne se noen resultat.  

- Det er to gode grunner for hvorfor jeg tror at Innolab kommer til å lykkes. Min påstand er at utenlandske flinke folk vil kunne vurdere å flytte hit fordi vi som folkeslag kommer høyt opp på lykkebarometeret – at vi med andre ord er fornøyd med livene våre, og at vi er kjent for å være digitaliserte og teknologivennlige. Med disse to forutsetningene og et opplegg som vil sikre at vi både har verktøyene som startups trenger, investeringsfond, kommunen, IT-teknisk og Microsoft – så ligger det meste til rette for å kunne lykkes, tror Fjelde Nevland.  

Innolab komplementerer Nordic Edge-organisasjonen. For med denne på plass er Nordic Edge blitt en organisasjon som består av både expo, en konferanse, en innolab og flere ulike lokaliseringer.  

Når verdens største smartbymesse går av stabelen i Barcelona i november, vil Nordic Edge sin Innolab være på plass og foreta sin internasjonale lansering.  

- Med en visjon om å være å være «et ledende internasjonalt senter for problemløsning, samskaping og kommersialisering av bærekraftige smarte byløsninger», håper jeg at dette kommer til å få et fotfeste som vi skal bygge videre på inn i 2020, sier prosjektlederen.  

Bildet viser Eirik Gundegjerde som tok imot den internajonale næringsforening på Lyse sin stand på Nordic Edge. 

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS