Espen Andresen som er styreleder i Vevelstadåsen Grendelag sørger for å markere at 700 ladepunkter for elbil er tilrettelagt, av Smartly. Det gjør grendelaget til Norges hittil største anlegg.
Espen Andresen som er styreleder i Vevelstadåsen Grendelag sørger for å markere at 700 ladepunkter for elbil er tilrettelagt, av Smartly. Det gjør grendelaget til Norges hittil største anlegg.

Ladebonanza på Østlandet

Boligsameiet i Ski kommune har fått ladepunkter for elbil til samtlige av de nær 700 boligene i sameiet. Antall ladepunkter i ett og samme anlegg gjør dem til det største i landet. Drift av avtalen er det Lyses selskap Smartly som står for.

Viljen til å tilrettelegge for elektrifisering gjennom elbiler er stor. Det er dette eksempelet fra boligsameiet i Ski kommune et svært godt eksempel på. 

Denne uken ble det behørig markert at Vevelstadåsen Grendelag, et boligsameie med nær 700 boliger som ble bygget mellom 1973-75, har lagt til rette for at samtlige boliger kan kjøpe seg en egen lader for elbil. Til det kreves det en utbygget og trygg infrastruktur som kan håndtere elbil-ladinger av svært mange biler, samtidig. Men det kreves ikke minst at beboerne som deler de samme nettstasjonene, kan ha en rettferdig fordeling av kostnader ved lading. Og det er det Lyse-selskapet Smartly som har bidratt til, blant annet ved salgs- og markedsdirektør Ketil Annar Granbakken. 
- Smartly er de eneste i markedet som har en full verdikjede fra prosjektering til drift. Ingen andre tilbyr 24/7 kundesenter tjeneste på sine leveranser. Enkelt for beboer, styre og de som forvalter boligselskapet, samtidig som du ikke betaler for naboens energiforbruk/lading. Vi er også unike på at vi tar investeringene for kundene (infrastruktur til lading) og drifter løsningene med full garanti i 10 år. Smartly leverer tjenester til Boligselskaper og bedriftskunder, både ved nybygg og i eksisterende bygg.

Rettferdig og miljøbesparende 
Smartly har de siste årene endret seg fra å være et selskap som markedsfører produkter som er "kjekt å ha" - til "må ha". Kort fortalt er det bærekraftige og nøkkelferdige energiløsninger som reduserer energikostnader for kundene som er det Smartly er kjent for. Og Vevelstadåsen er et svært godt eksempel på hvordan forretningsideen treffer en stor gruppe kunder.   

Gjennom en egen app kan beboerne kontrollere egen lading. Og alt av kundestøtte og fakturering vil gå via oss, sier Granbakken.
Vevelstadåsen grendelag med styreleder Espen Andresen gjorde en grundig anbudsrunde før de til slutt landet på leverandør. 
- Oppdraget som styret fikk med å sjekke mulighetene for at alle biler i sameiet skulle kunne lades, var ikke til å misforstå, sier Espen Andresen, styreleder lattermildt.

- Vi leste oss opp, sjekket muligheter, vurderte løsninger og sendte til slutt ut anbud. Prosessen var svært lærerik og til tider krevende. Blant annet måtte vi forsterke nettet med to nye trafoer som vi forøvrig fikk støtte til, sier Andresen. Prosjektet fikk støtte fra Akershus fylkeskommune, Obos, Ski kommune og nettleverandøren Norgesenergi. 

Fra og med onsdag denne uken var sameiet klargjort for at samtlige husstander kunne ha kjøpt og montert sin egen lader, og foreløpig er det rundt 100 husstander som har gjort det. Andresen tror dette tallet vil vokse hurtig. 
- Vi har heldigvis fått ordnet noen gode betingelser for alle de 687 boenhetene, og sørget for at det kun er prisen for selve laderen de trenger tenke på. Fra å bo i en sameie der det har vært forbud mot lading, kan jeg på vegne av hele sameiet si at dette er en gledens dag!

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS