Lyse og Kruse Smith
Fra venstre: Terje Moi Nilsen (produkt- og markedssjef i Lyse Smart), Jan Holm (adm. dir. Lyse Smart), Sigve Hebnes (adm. dir. Kruse Smith Eiendom), Sissel Leire (eier og styreformann i Kruse Smith) og Guttorm Skretting (boligsjef i Kruse Smith Eiendom Vest)

Kruse Smith-boliger blir smartere

Kruse Smith Eiendom AS jobber sammen med Lyse, NorDan og Systemair for å standardisere framtidens boliger. Målsetningen er å få en verdiøkning for kundene gjennom å tilby en mer miljøvennlig, sikrere og helautomatisert boligtype for morgendagens kjøpere.

− Våre nye boliger vil ved bruk av Lyses Smartly-system gi boligeier mulighet for bedre styring, avlesning og sikkerhet i en og samme enhet. Med dette oppfyller vi dagens miljøkrav på en bedre måte, øker sikkerheten for beboeren samt tilrettelegger for styring av lys, varme og AV-utstyr. Grunnene til at vi gjør dette er flere, forklarer boligsjef Guttorm Skretting i Kruse Smith Eiendom.

Myndighetenes miljøkrav til nye boliger gjør dem dyrere å bygge uten at de nødvendigvis blir mer attraktive for boligkjøperen.
− Samtidig erkjenner vi som en betydelig boligbygger i regionen at vi har et ansvar for ivaretakelse av overordnede mål innen miljø og energi i byggeindustrien, forteller Guttorm Skretting.

− Eldrebølgen er også noe vi ønsker å ta på alvor. En dag, enten du er ung eller gammel, kan det skje noe som gjør at du ikke klarer deg like godt på egenhånd lengre. Da må det være slik at du med enkle grep kan oppgradere boligen med velferdsteknologiske løsninger for en lettere hverdag, legger han til.

− Lyses nye Smartly-plattform gir oss muligheten til å knytte sammen tjenester på en helt ny måte.
Guttorm Skretting, Kruse Smith Eiendom 

Smarte hjem vil bli tilgjengelig i alle nye prosjekter
Sammen med Lyse, NorDan og Systemair går Kruse Smith Eiendom inn i smarthjemmarkedet for fullt. Alle nye prosjekter skal etter hvert leveres med en smart styringssentral, dørtelefoni, direktekoblet brannalarm, automatisk måling av elektrisitet og gass samt styring av varme og ventilasjon som standard. I større byggeprosjekter vil også styring av fjernvarme og elbillading inngå.

− Lyses nye Smartly-plattform gir oss muligheten til å knytte sammen tjenester på en helt ny måte. Beboeren kan styre alt fra varmen på badet til åpning av ytterdør og aktivering av alarm fra telefonen eller nettbrettet. Det vil også være enkelt å legge til andre tjenester som styring av lys, lyd og bilde samt innbruddsalarm for eksempel, forteller Skretting.

Tilrettelegger for eldrebølge
Sist uke ble Stavanger-regionen tildelt støtte fra Innovasjon Norge i sin satsing på velferdsteknologi. Som Norges største privateide entreprenør og eiendomsutvikler ønsker Kruse Smith-konsernet å gi sitt bidrag i denne utviklingen. Det er administrerende direktør i Lyse Smart, Jan Holm, fornøyd med.

− Du skal ikke behøve å flytte den dagen du som beboer ikke orker å reise deg fra stolen for å svare på dørtelefonen, eller du trenger en trygghetsalarm i tilfelle du faller om. Den smarte styringssentralen er grunnmuren for alt du kan tenke deg av smarte og trådløse tjenester, sier Holm.

I en rapport fra IBM i 2013 kommer det fram at eldrebølgen treffer denne regionen tidligere enn andre steder i Norge og i Europa. I Stavanger vil andelen eldre mellom 67 og 79 år vokse med 33,5 prosent fram mot 2018. Stavanger Kommune kan regne med å spare mer enn kr. 500.000,- per eldre som kan bo ett år lengre hjemme i sin egen bolig.

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS