Dagfinn Wåge i Fou og Innovasjon.

Kreativ problemløsning skaper innovasjon

Kompetanse og endringsvilje stod på timeplanene da 100 lærere fra regionen satt på skolebenken i Teacher´s Classroom på ONS.

Lærere på ungdomsskole og i videregående var invitert til en dag for faglig påfyll om innovasjon og kunnskap på ONS. 

Regjeringens kunnskapsløft innen realfag er en tydelig beskjed om at det satses tungt på innovasjon og utvikling innen realfagene, og Iselin Nybø, forsknings- og høyere utdanningsminister, utfordret lærerne til å ta enda mer tak i innholdet i realfagsundervisningen for å få norske elever opp på det nivået som trengs.

Lyse, og næringslivet forøvrig, trengs for å kunne møte fremtidens kompetansebehov.

- Lyse må involvere seg i samfunnsdebatten, vi er avhengige av at næringslivet gir beskjed om hva de trenger. Ikke minst er det viktig for å klare omstillingen i det grønne skiftet, sier Nybø, som er tidligere konsernstyremedlem i Lyse.

Ministeren trekker frem Lyse som et av de mest spesielle selskapene i vår region.

- Et konsern som både driver med tradisjonell virksomhet som vannkraft, men også fiber og Altibox, viser et fremoverlent selskap som utvikler seg, sier Nybø, og understreker samtidig at kompetansebehovet nå og i fremtiden ikke nødvendigvis ser likt ut. 

En av de som merker kompetansendringene først, er Dagfinn Wåge, leder av Fou og Innovasjon i Lyse. Han sammenligner avdelingen sin med polene – der klimaendringene merkes først.

- Vi i Fou og Innovasjon merker først hvilke kompetansebehov som trengs, og hvordan det endrer seg. For å drive innovasjonsarbeid, trengs breddekompetanse, praktisk kompetanse og digital kompetanse. Ulik bakgrunn er viktig for å fungere som et team, vi må ha de kreative problemløserne uavhengig av bakgrunn, sier Dagfinn Wåge.

 

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS