Det er klart for årets desidert tøffeste og dypeste løp, og Lyse er med som regional lagspiller og heiagjeng!
Det er klart for årets desidert tøffeste og dypeste løp, og Lyse er med som regional lagspiller og heiagjeng!

Klar - ferdig -spring!

På lørdag går startsignalet for verdens første og eneste undersjøiske halvmaraton. 21 kilometer, gjennom et rykende ferskt tunnelprosjekt, fra en kommune til en annen – med Lyse på laget.

 

Fra frisk luft og hvilepuls forsvinner løypen ned i de undersjøiske gemakker, på kilometervis med asfalt som går opp og ned og til slutt ender opp på Strandalandet og Solbakk. Heftig med andre ord! Og bak det hele står et regionalt samarbeid som heier på gode initiativ og på de 7500 løperne. Å sluse alle løpere inn tunnelåpningen på Våland, krever sin logistikk og arrangørene fikk en vesentlig lettere oppgave da det ble klart at Lyse kunne åpne opp området ved Mosvannet trafostasjon.

Sammen om gode initiativ
Arrangementet kommende lørdag både inspirer og engasjerer og har gjort det siden den dagen gladnyheten ble offentliggjort i januar i år. Ryfastløpet er rett og slett verdens første undersjøiske halvmaraton. 20 av 21 kilometer av løypa er i tunnel, og på det dypeste vil deltakerne befinne seg 292 meter under sjøen.
- For Lyse var dette en opplagt sak å bli med på. Dette handler jo om et regionalt lagspill, to kommuner på hver sin side av Ryfast-tunnellen. Og så handler det om infrastruktur, og det er jo som kjent også vi i Lyse veldig opptatt av, sier sponsoransvarlig Cathrine Suttie i Lyse og smiler.
Prosjektleder Tor Øyvind Skeiseid er også fornøyd og forventningsfull og gleder seg til festen på lørdag;

- Me satsar på at det blir ein folkefest i alle kanalar, tunnelmunningar og bygd og by. Saman har me nå skapt forventningar til det som er eit av dei største arrangementa i Rogaland i år.

Mange på laget
Arrangør Staal Jørpeland IL og Midtbygdens IL har lagt stor vekt på HMS og anskaffet rikelig med helsepersonell bestående av leger og ambulansepersonell, 16 hjertestartere, politi og brannvesen. 50-60 mannskaper fra Norsk Folkehjelp står klare i tilfelle noen trenger det. Og når det gjenstår 2 kilometer, og det bare går oppover og oppover og tunnelen ingen ende vil ta, da trengs det det et kick som sørger for litt fart og energi i beina.

 – Da kommer løperne til Altibox Seigmannstasjon der vi har 16 000 søte og gode seigmenn for å hjelpe til de siste kilometerne, sier Suttie og håper det vil gi den ekstra energien som trengs.

Alle arrangører og frivillige blir utstyrt med spesiallaget refleksvest fra Lyse med "Ryfastløpet 2019" på ryggen - samme vest får også alle løpere i henteposen sin, og Suttie håper at disse kan komme til nytte også ved andre anledninger.  

Så gjenstår det bare å ønske alle lykke til – og husk; pust inn – og pust ut!

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS