Kåkå 2018

Kåkånomics med noe for alle

- Programmet blir et puslespill med 70 biter hvor alle skal finne minst én bit de vil sette på plass, sier festivalsjef Jan Inge Reilstad om årets økonomifestival, der Lyse er en av sponsorene.

Pengene i sentrum. Eller rettere sagt relevante økonomiske problemstillinger fra hverdagsliv, privatliv og offentlig politisk økonomi. 17.-20. oktober åpner Stavanger dørene til Norges og Nordens første økonomifestival, Kåkånomics.  

Et hovedtema er det ikke, men noen tema får større plass enn andre. Hovedkonferansen og flere av debattene handler om by- og næringsutvikling av den gode fremtidsbyen. Jan Inge Reilstad, til daglig leder av debatt- og litteraturhuset KÅKÅ Kverulantkadedralen, mener at de må bruke anledningen når engasjementet rundt dette er stort. Hovedtrekkplaster på festivalen er Sir Paul Collier, som slipper sin nye store bok nå rett i forkant av festivalen; The Future of Capitalism: facing the new anxieties. Forventingene til denne boka ute i verden er formidable, og at han kommer til Kåkånomics, er ren flaks, forteller Reilstad. 

Hans motto som redaktør, er enkelt: Alltid lage program som han selv har lyst til å gå på.  

- Jeg ser jo for meg at debatter som «Hvorfor er norske kvinner så syke?» kan skape litt temperament. Og «Hva koster metoo?» og «Har de rike blitt en pariakaste?» vil ganske sikkert vil by på uforglemmelige utsagn. «Den store debattklimadebatten» likeså, for ikke å glemme den store avslutningsfesten på MS Sandnes med økonomisk teaterimpro, økonomiske profetier, Brødet og eselet foruten den eminente Jens Pikenes. Det kan bli tidenes fest i Stavanger, sier Jan Inge Reilstad. 

- Kåkånomics reiser viktige spørsmål, og det skjer på en fengende måte. Vi gleder oss til mange  spennende ordskifter, også det om vårt eget selskaps rolle i regionen, sier Ove Jølbo, konserndirektør for kommunikasjon i Lyse.

Se program og kjøp billetter til Kåkånomics.  

 

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS