Nye graveregler er årets julegave til de som venter på fiber
Nye graveregler er årets julegave til de som venter på fiber

Julegave til de som venter på fiber

Like sikkert som at det blir kaos i julehandelen, øker forventningene fra kunder som venter på fiber og som vil ha det på plass før jul. For Altibox betyr det nok en julemåned i skyhøy fart.

Lysekonsernet i Stavanger er Norges største fiberaktør. Lyse eier en rekke fiberselskaper i hele landet og i Danmark, og eier også Altibox, selskapet som lager de digitale tjenestene i fibernettene. 

Nå er fiberselskapene i Altibox-partnerskapet på farten i alle landets fylker, og i nærmere 350 norske kommuner. Rekkevidden strekker seg fra Utsira, som den minste av landets kommuner, til Oslo som den største. Samtlige av disse kommunene har nå tilgang på bredbånd og underholdning fra Altibox. Fibernett med ubegrenset hastighet og nye Altibox TV er grunnen til at kundene nå står i kø for å få fiber før jul.

– Hvert minutt de siste ukene før jul vil det være en ny kunde som kobles opp av en av våre fiberpartnere, forteller konserndirektør i Lysekonsernet, Toril Nag

– Hvert minutt de siste ukene før jul vil det være en ny kunde som kobles opp av en av våre fiberpartnere, forteller konserndirektør i Lysekonsernet, Toril Nag

Ny forskrift sikrer framdrift
Selve gravingen av fiberinfrastruktur pågår som regel i de syv mildeste månedene i året, men i noen tilfeller blir det også brukt varmeelementer for å tine opp asfalt og hard jord hvis frosten setter inn tidligere enn antatt.
I store deler av året som har gått har det vært nærmere 400 gravemaskiner i sving samtidig, og nå skal de siste leveransene ferdigstilles med innblåsing av fiber og installasjon i hjemmet, og da kan det ikke gå fort nok.

Med den nye ”Ledningsforskriften” som er vedtatt av regjeringen nå i november ligger forholdene til rette for enda høyere fart i fiberutbyggingen i kommende år. Med felles  regelverk ligger det an til en større effektivitet over hele landet.

– Vår desember-rekord er leveranse til 2448 nye kunder med Altibox tjenester siste uke før jul. Nå blir det spennende å se om denne rekorden kan slås i år. Målet vårt er å gi innbyggere i alle landets kommuner et tilbud om fiber. Uansett om vår tidligere ukerekord blir slått i ukene før jul eller ikke, er de nye gravereglene en julegave som gjør at vi tror på enda raskere fiberutbygging i 2018, sier Toril Nag.

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS