Reflec UB
Reflec UB med Fabian Helmersen (f.v), Ola Alsaker, Thomas Tonheim og Andreas Husveg.

Innovasjonsprisen til interaktivt smartspeil

Reflec UB vant Lyses Innovasjonspris under Entreprenørskapsdagen 2018 – og får plass på Nordic Edge Expo.

Et interaktivt smartspeil til bruk i hotellbransjen var konseptet som stakk av med Lyses Innovasjonspris under Entreprenørskapsdagen 2018. Vinnerbedriften heter Reflec UB og kommer fra Lundeneset videregående skole. Fabian Helmersen, Ola Alsaker, Thomas Tonheim og Andreas Husveg sikret seg dermed også plass i NM for ungdomsbedrifter i Lillestrøm i slutten av april. De fikk også en bonuspremie - standplass i start up-paviljongen under smartkonferansen Nordic Edge Expo til høsten og muligheten til å få vist seg frem for hele verden. 

Juryens begrunnelse

- Reflec har jobbet målrettet med produktet smartspeil, og tenkt på funksjonalitet og design. De løser et behov, har en salgbar og god forretningsidé, og er en soleklar vinner, sa Morten Forsberg Aasbak, prisutdeler og forretningsutvikler i FoU og innovasjon i Lyse. 

Kanskje blir et interaktivt smartspeil å se på hotellrom rundt om i Norge etterhvert? Spør speilet gjennom talefunksjonen, og du får opp for eksempel nærmeste spisesteder eller busstider. 

- Felles interesse for verdiskaping

- Ungt Entreprenørskap jobber for å styrke båndene mellom næringsliv og skole, som igjen er verdifullt for å regionen, og det beste for regionen er Lyse også opptatt av. Ungt Entreprenørskap og Lyse har en felles interesse om å bidra til kultur for nytenking og verdiskaping, hvor det er lov til å prøve og lære av feilene. Slike arenaer er verdifulle for ungdommen – og lovende for framtiden hvor omstilling er den nye normalen, sier Cathrine Suttie, sponsoransvarlig i Lyse og jurymedlem for innovasjonsprisen. 

70 ungdomsbedrifter fra 12 videregående skoler i hele fylket deltok i til sammen 15 konkurranser. Fire bedrifter fikk gullbilletter til NM for ungdomsbedrifter, og den ene gikk altså til gjengen fra Lundeneset videregående skole. 

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS