Sommervikarer i Lyse

Fra sommervikar til fast jobb i Lyse

Frøydis Kvinen hadde sommerjobb i 2015, og det ble starten på en varig karriere i Lyse. I dag legges årets sommerjobber ut.

I 2015 tilbrakte Frøydis sommeren i Lyse Elnett og vedlikehold og befaring av lavspentnettet i Stavanger kommune. Det ble starten på noe mer for både henne og Lyse. 
- På vedlikehold jobbet vi sammen seks stykker, og jeg husker at det var sosialt og god stemning, vi var en miks av ulike studiebakgrunner og flere var fra NTNU og snakket varmt om energi og miljø-studiet i Trondheim. Jeg hadde allerede søkt, men ble enda mer inspirert til å velge NTNU etter sommerjobben i Lyse, forteller Frøydis.

To år etter fikk hun fast jobb i samme selskap, men nå med en mastergrad fra NTNU i bagasjen.

Årets sommerjobber er innen vedlikehold, plan/nettutvikling, lager, kraftverkene i Lysebotn og Oltedal, dam og vassdrag, vedlikehold fiber, Altibox produkt og teknologi, og innkjøp og faktura. 

Fra teori til praksis
Den praktiske treningen gjorde også at det som kan være litt mer høytsvevende og teoretisk på studiet, ble mer forståelig for Frøydis. Etter levert masteroppgave fikk hun jobb som prosjektingeniør plan i avdeling utbygging på Tronsholen. Der har hun spennende dager.

- Jeg detaljprosjekterer underlaget for nye strømtilknytninger i distribusjonsnettet. Det består blant annet av å lage arbeidsbeskrivelser, gravekart og ta elektriske beregninger for å verifisere at nettet bygges etter Lyses byggestandard. Alle prosjekter er ulike og hverdagen er svært variert. Man erfarer raskt at selv om man er ferdig å studere så er det nå læringen starter, sier Frøydis, og oppfordrer samtidig alle som kunne tenke seg en sommerjobb i Lyse til å ta sjansen.

Søk i dag!
Sommerjobbene, og andre ledige stillinger finner du alltid på karrieresidene våre.

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS