Norge er ett av landene i verden med høyest dekning av fibernett.
Norge er ett av landene i verden med høyest dekning av fibernett.

Fiber gjør bygdene smartere

Når Vest-Telemark Kraftlag kobler opp fibernett og Altibox til de små Telemarks-bygdene Manndal og Langlim, betyr det at både næringsdrivende og private får en helt ny digital hverdag.

I Telemarksavisa i dag kan vi lese om den fornøyde sauebonden Øystein Bottolfsen som endelig får fiber til bygda, en sårt tiltrengt infrastruktur som vil lette hverdagen både til bonden og bygda.

Fibernett til bygde-Norge blir stadig vanligere.

- Vi i Vest-Telemark Kraftlag jobber med mange tilsvarende utbyggingsprosjekter, og heldigvis er vi godt hjulpet av kommunene som er flinke til å støtte opp om og legge til rette for arbeidet vi gjør for distriktene, sier Adm. Dir. i Vest-Telemark Kraftlag, Ketil Kvaale.

«Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves»
Altibox-partnerskapet har siden 2012 vært en de største aktørene for fibernett-utbygging i Norge, og har om lag 500.000 oppkoblede kundeforhold. Andelen av nye kundeforhold som befinner seg i rurale områder er stadig økende. 

- I andre deler av verden er fibernett forbeholdt storbyene, men med regionale og særs effektive spydspisser i hele Norge bygger Altibox-partnerskapet fibernett også ut i grisgrendte strøk. Vi er stolte av samarbeidet vårt med Vest-Telemark Kraftlag. Det er mye snakk om «smarte byer», men vi tenker at det også blir viktig å fokusere på «smarte bygder» fremover, sier konserndirektør for Lyses televirksomhet (inkl. Altibox), Toril Nag. 

​Norge er ett av landene i verden med høyest dekning av fibernett der utbyggingen i all hovedsak har vært markedsdrevet. Dersom bygdeværinger samles og ønsker fremtidsrettede telekommunikasjonstjenester er det mulig å få nødvendig infrastruktur bygd ut. Dette er saken i Telemark et godt bevis på.

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS