Gravemaskinene går fortsatt for fullt øst for Mjøsa. Direktør for utbygging og nettverk, Kenneth Asheim og Ane Marte Hausken, administrerende direktør i Lyse Fiber, er glade for å kunne gi østlendingene fiber i julegave.
Gravemaskinene går fortsatt for fullt øst for Mjøsa. Direktør for utbygging og nettverk, Kenneth Asheim og Ane Marte Hausken, administrerende direktør i Lyse Fiber, er glade for å kunne gi hedmarkingene og opplendingene fiber i julegave.

Ett år med fiber til Innlandet

Seile kan man fortsatt gjøre på Mjøsa, men nytt i 2017 er at man også kan surfe på lynrask fiber.

I disse dager er det ett år siden de første kundene i Hedmark fikk fiber fra Lyse. Nå kobles det opp 350 kunder i uken, og innen nyttår skal 4800 kunder i Hedmark og Oppland kunne nyte julefilmer fra Altibox og nyttårshopprennet på så mange enheter de ønsker, for da er fiberen trygt plassert i veggen. Fiberen fra vest har satt fart på regionen.
- Vi er blitt godt tatt imot i kommunene som ligger i fylkene med lavest andel bredbåndsdekning i landet sammen med Sogn og Fjordane, sier Kenneth Asheim, direktør for utbygging og nettverk i Lyse Fiber.

Lang erfaring

Gravesesongen er kortere i øst på grunn av tykk tele i bakken, og Kenneth forteller at de nå er inne i siste uke med graving før de starter opp igjen til våren.
- Vi holder på med en industriell, kundedrevet utbygging hvor hovedfokuset er å bygge med riktig kvalitet, pris og tid. Det blir mange små detaljer å holde styr på for alle involverte, og prosjektlederne har en sentral rolle i å koordinere alt for at vi skal lykkes, sier han.

Mens det graves og kobles for fullt 70 mil unna der han sitter, fremstår han likevel avslappet og rolig. Mye av årsaken til det er 15 års erfaring med fiberutbygging, dyktige ressurser rundt seg, og gode samarbeidspartnere.
- Jeg er ydmyk og stolt av ansatte i Lyse Fiber som viser et stort engasjement og virkelig står på. Det er hardt arbeid som må til, og det kan være krevende, men alle er innstilt på å bidra for å få det til. I tillegg gjør ansatte i Lyse Dialog en kjempejobb med å booke kundene for oppkobling, og hjelpe kundene underveis slik at de får det de trenger. Det er helt avgjørende for at vi skal lykkes på Østlandet, skryter utbyggingsdirektøren.

Bygger fibernett for fremtiden

Ett år er gått, men utbyggingen er likevel bare i startfasen. De første kundene ble koblet på Elverum og Hamar i 2016. I 2017 har Lyse fortsatt utbyggingen i Hamar og Elverum, og samtidig etablert seg i Stange, Brumunddal, Moelv og Lillehammer.
- Det er gledelig for oss at vi er inne i de byene og områdene som var våre hovedmål i 2017. Lyse fortsetter utvidelsen av fibernettet i 2018, og vil etablere seg i flere nye kommuner. Vi er glade for at fylkene Hedmark og Oppland har blitt "røde", og at Altibox snart er tilstede i alle landets fylker, avslutter Kenneth Asheim.

Til syvende og sist er det kundenes opplevelser som står i sentrum. Fornøyde kunder som kan feire jul og gå inn i det nye året med lynrask fiber og et av markedets beste underholdningstilbud med ny tv-plattform fra Altibox.

 

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS