Den smarte hjernen

Når en smart region skal bygges, må det starte med en grunnmur et sted. For Stavanger er Lyse Smarts gateway nettopp hjernen i den smarte byen. – En intelligent infrastruktur i alle regionens hjem, slår Jan Holm fast.

Jan Holm. Foto.SMART REGION: − For å bygge en smart region må alle deler av samfunnet hjelpe til og trekke i samme retning, inkludert innbyggerne. Med en så intelligent og fleksibel sentral i alle hjem gir det Stavanger-regionen et enormt fortrinn i utviklingen av gode løsninger på tvers, understreker administrerende direktør i Lyse Smart.

Stort potensiale i hjemmet
Lyse Smart installerer på oppdrag av Lyse Elnett en automatisk strømmåler og en gateway i alle totalt over 150 000 hjem i regionen innen 1. januar 2019.

Stavanger kan bli smart innen flere områder. Kollektivtransport går på miljøvennlig drivstoff, trafikk reduseres og trådløst nett i bykjernen bygges ut. Men ifølge Jan Holm er mitt og ditt hjem det viktigste satsingsområde for å se et reelt resultat raskt:

− Boliger står for over halvparten av regionens strømforbruk, vi kaster flere hundre kilo avfall i året og det er i hjemmet innbyggerne forventer å finne trygghet og komfort.

− En gateway kan gjøre underverker innen flere områder. Større bevissthet og mulighet for kontroll over energibruken, og ikke minst hjelp til å leve hele livet trygt og komfortabelt i sitt eget hjem, legger han til.

Styrke i lokalt samarbeid
Smartly, Lyses nye merkevare som tilbyr styring av lys, varme, alarm og andre funksjoner via mobiltelefonen og nettbrettet, er på full fart opp i dette nye markedet. Konkurransen er ikke til å fnyse av: Apple, Google og Samsung.

− Vi er sterkere i denne regionen enn hvilken som helst internasjonal gigant. Først og fremst har vi gatewayen i alle hjem. For det andre er vi en lokal aktør som samarbeider med lokalt næringsliv og som kjenner regionen godt. For det tredje har vi kundeservice i verdensklasse, slår Jan Holm bestemt fast.

Vi er sterkere i denne regionen enn hvilken som helst internasjonal gigant.

Smartly-universet av partnere utvides stadig. NorDan på Moi produserer smarte dører og vinduer og Sandnes-baserte Systemairs ventilasjonssystemer kan snart styres via Smartly.

Denne artikkelen stod først på trykk i årets første utgave av magasinet Lyse Sider. Les mer om den smarte regionen i en artikkelserie der, eller klikk deg inn på en oversikt over regionens spennende prosjekter her på lysekonsern.no.

Smartly i 2015

Lyse Smart prioriterer i løpet av våren omsorgsboliger og nye utbyggingsprosjekter. Samtidig pågår befaringer hos privatkunder. Smartly vil være klart for installasjon innen sommeren 2015.

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS