Bilde av Ane Marte Hausken, Anne Berit Rørlien og Toril Nag.
Ane Marte Hausken, Anne Berit Rørlien og Toril Nag.

Balanse og mangfold i Lyse

I Abelia og Oda-nettverkets kåring av Norges fremste teknologikvinner er både Lyses konserndirektør for tele, Toril Nag og Viken Fibers administrerende direktør Anne Berit Rørlien på listen over etablerte teknologiledere.

Bilde av Lyses HR-direktør Gyrid Holmen.I anledning kvinnedagen rettes fokus på balansen i næringslivet mellom kjønnene. De siste dagene har vi sett en rekke målinger, hvor den mest kjente er Abelia og Oda-nettverkets kåring av Norges fremste teknologikvinner.

Lyses HR-direktør Gyrid Holmen håper dette kan inspirere flere kvinner til å søke lederutfordringer.
- Jeg er stolt over at Lyse har flere fremstående kvinnelige representanter innen teknologibransjen i Norge. De er gode ambassadører og foregangskvinner for alle selskapene i konsernet, sier Homen.

Lyse har 50 prosent kvinneandel i konsernledelsen og tilsvarende andel blant de øverste lederne i forretningsområdet for tele og teknologi. Hele konsernet sett under ett viser at forholdet mellom menn og kvinner er 70/30, men dette varierer mellom selskapene.
- Dette henger nok sammen med vårt industrielle opphav med tradisjonelt mannsdominerte yrker, og det er ikke nødvendigvis den beste indikatoren, forklarer Holmen.

Hun trekker fram at balanse og mangfold er en del av fokuset i alle rekrutteringsprosesser.
- Vi har mer å gå på, men vi ser en positiv utvikling når det gjelder kvinnelige ledere. En god balanse er med på å styrke vår evne til innovasjon, skaper et godt arbeidsmiljø og gir flere fornøyde kunder, sier Holmen.

 

Siste nyheter

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS